Opis

Šampinjone očistimo in prerežemo na pol. Ponev segrejemo, da je tako vroča, da se dimi. V ponev vlijemo oljčno olje ter dodamo šampinjone, timijan in česen. V tem trenutku dodamo tudi sol in črni poper, da gobe vpijejo vse okuse. Gobe ves čas obračamo, dokler ne postanejo lepe zlatorjave barve. V ponev vlijemo balzamični kis in kuhamo še približno pol minute. Po potrebi solimo in popramo. Postrežemo.

Paradižnik prepolovimo. Večji del tekočine iz paradižnikov odstranimo in jih položimo v ponev s prerezano stranjo obrnjeno navzdol. V ponev vlijemo oljčno olje ter dodamo timijan in rožmarin. Paradižnike pečemo v vroči ponvi, dokler ne dobijo barve. Paradižnike obrnemo ter začinimo s soljo in poprom.

Pečene gobe in paradižnike lahko postrežemo z mastno mocarelo.


Šampinjone očistimo in prerežemo na pol. Ponev segrejemo, da je tako vroča, da se dimi. V ponev vlijemo oljčno olje ter dodamo šampinjone, timijan in česen. V tem trenutku dodamo tudi sol in črni poper, da gobe vpijejo vse okuse. Gobe ves čas obračamo, dokler ne postanejo lepe zlatorjave barve. V ponev vlijemo balzamični kis in kuhamo še približno pol minute. Po potrebi solimo in popramo. Postrežemo.

Paradižnik prepolovimo. Večji del tekočine iz paradižnikov odstranimo in jih položimo v ponev s prerezano stranjo obrnjeno navzdol. V ponev vlijemo oljčno olje ter dodamo timijan in rožmarin. Paradižnike pečemo v vroči ponvi, dokler ne dobijo barve. Paradižnike obrnemo ter začinimo s soljo in poprom.

Pečene gobe in paradižnike lahko postrežemo z mastno mocarelo.

sestavine

Gobe

  • 200 g šampinjonov
  • 1 strok česna
  • 0.5 dl temnega balzamičnega kisa
  • timijan
  • rožmarin
  • oljčno olje
  • sol in črni poper

Paradižniki

  • 4 veliki paradižniki
  • timijan
  • rožmarin
  • oljčno olje
  • sol in črni poper
  • kroglice mocarele

Sorodni recepti