Pečena zelenjava s sirom camembert

Način priprave:
1. Zelenjavo narežemo na krhlje. Pekač namažemo z oljem in razvrstimo najprej bučke, nato jajčevce in paradižnik. Če nam je ostalo kaj bučk, naredimo še eno plast. Posolimo in popopramo.
2. Sir narežemo na velike rezine in gosto razporedimo čez sadje. Zelenjavo pečemo 25 minut pri 180 stopinjah.
3. Lešnike popražimo približno 5 minut. Ko se ohladijo, jih narežemo.
4. Kruh narežemo na rezine, jih namažemo z maslom in pečemo v žar ponvi približno 4 minute.
5. Za sadno solato fige in jabolka narežemo na tanke koščke. Pomaranči odstranimo lupino in ovoj in jo narežemo na kose. Sadje damo v skledo in dodamo rozine in zdrobljene lešnike. Premešamo.
6. Pečeno zelenjavo s sirom camembert postrežemo tako, da jed prelijemo z lastno omako in postrežemo z rezino kruha ter s sadno solato.
sestavine
- 1 bučka 1 jajčevec 2 paradižnika 250 g sira oljčno olje sol poper maslo polnozrnati kruhZa sadno solato95 g očiščenih lešnikov 1 pomaranča 200 g suhih fig 1 jabolko granny smith 100 g rozin