Pečena teletina z vrtnicami in orehi

Pečena teletina z vrtnicami in orehi

Opis

Priprava

Suhe cvetne listke vrtnic stremo v možnarju skupaj s soljo, čilijem in kuminom. Primešamo oljčno olje in z začimbami natremo teletino.

V ponvi močno segrejemo olje. Začinjeno meso damo v ponev in ga na vseh straneh popečemo, da dobi zlato skorjico. Nato meso damo v pečico še za kakšno minuto.

Meso vzamemo iz pečice in ga pustimo počivati nekaj minut.

V ponev, kjer smo pekli meso, vsujemo bulgur, da bo vpil sokove teletine. Dodamo pest korint, orehov in skodelico vode. Pokrijemo, da bulgur vpije tekočino.

Ko je bulgur kuhan, dodamo nasekljano meto ter peteršilj in dobro premešamo.

Za orehovo omako zmeljemo orehe skupaj z žličko cvetnih listkov vrtnic, strokom česna, lupinico in sokom ene pomaranče, malo oljčnega olja in malo kisa. Solimo. Vse sestavine povežemo v gosto omako.

Na krožnik naložimo bulgur in teletino ter potresemo z žličko sušenih cvetnih listkov vrtnic. Poleg postrežemo orehovo omako.

sestavine

Sestavine

  • 2 telečja ledja
  • 1 žlica suhih cvetnih listkov vrtnic
  • 1 žlica kumina
  • 1 žlička suhega drobljenega čilija
  • sol
  • 1 žlica oljčnega olja

Orehova omaka

  • pest celih orehov
  • 1 strok česna
  • lupinica in sok ene pomaranče
  • oljčno olje
  • rdeči vinski kis
  • 1 skodelica bulgurja
  • 0.5 skodelice korint
  • 1 žica orehov
  • šopek sveže mete
  • šopek svežega peteršilja