Pečena telečja jetrca z zelenjavo in rdečim vinom

Priprava:

1.  Jetrca narežemo na velike kocke.

2.  Zeleno, korenje in čebulo narežemo na kocke.

3.  Zelenjavo zložimo na dno lončene posode in dodamo lovorova lista, poper v zrnu, česen in cimetovo palčko.

4.  Jetrca nežno povaljamo v moki in ji položimo na zelenjavo.

5.  Rdeče vino in osnovo zlijemo v globoko skledo, dodamo paradižnikov koncentrat, premešamo in polijemo po jetrcih.

6.  Posodo pokrijemo z aluminijasto folijo in kuhamo eno uro na 200 stopinjah v pečici, ki smo jo že segreli.

7.  Jetrca vzamemo ven in jih položimo na krožnik.

8.  Odstranimo lovorov list in cimetovo palčko, iz preostale zelenjave pa naredimo pire.

9.  Pire položimo na krožnik, po njem potresemo peteršilj in postrežemo.

Priloga k jedi: Špinačna solata s pomarančami in malinami s prelivom iz malin in kisa iz divjih granatnih jabolk


sestavine

  • 300 g telečjih jetrc 0.5 kozarca moke 3 vejice zelene 3 korenčki 1 čebula 2 stroka česna 3 žlice paradižnikovega koncentrata 7 kozarcev mesne osnove 0.5 kavne skodelice rdečega vina 0.25 šopka peteršilja 2 lovorova lista 1 žlička črnega popra v zrnu 1 cimetova palčka 0.5 kavne skodelice oljčnega olja 1 žlička soli 1 žlička črnega popra

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse