Pečena telečja jetrca z zelenjavo in rdečim vinom
Recept je iz: Gabriele Sponza

Priprava:
1. Jetrca narežemo na velike kocke.
2. Zeleno, korenje in čebulo narežemo na kocke.
3. Zelenjavo zložimo na dno lončene posode in dodamo lovorova lista, poper v zrnu, česen in cimetovo palčko.
4. Jetrca nežno povaljamo v moki in ji položimo na zelenjavo.
5. Rdeče vino in osnovo zlijemo v globoko skledo, dodamo paradižnikov koncentrat, premešamo in polijemo po jetrcih.
6. Posodo pokrijemo z aluminijasto folijo in kuhamo eno uro na 200 stopinjah v pečici, ki smo jo že segreli.
7. Jetrca vzamemo ven in jih položimo na krožnik.
8. Odstranimo lovorov list in cimetovo palčko, iz preostale zelenjave pa naredimo pire.
9. Pire položimo na krožnik, po njem potresemo peteršilj in postrežemo.
Priloga k jedi: Špinačna solata s pomarančami in malinami s prelivom iz malin in kisa iz divjih granatnih jabolk
sestavine
- 300 g telečjih jetrc 0.5 kozarca moke 3 vejice zelene 3 korenčki 1 čebula 2 stroka česna 3 žlice paradižnikovega koncentrata 7 kozarcev mesne osnove 0.5 kavne skodelice rdečega vina 0.25 šopka peteršilja 2 lovorova lista 1 žlička črnega popra v zrnu 1 cimetova palčka 0.5 kavne skodelice oljčnega olja 1 žlička soli 1 žlička črnega popra
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo