Pečena potrebušina s peteršiljevo omako
Recept je iz: Adam Liaw
Pečena potrebušina s peteršiljevo omako
sestavine
- 1 kg krompirja, kot je kipfler
- 2 žlici soli
- 800 g svinjske potrebušine brez kosti, narezane na 1 cm široke rezine
- 1 žlica olivnega olja
- Kosmiči morske soli
- Peteršiljeva omaka
- 50 g masla
- 35 g (¼ skodelice) navadne moke
- 500 ml (2 skodelici) mleka
- ½ žličke soli
- ½ skodelice drobno sesekljanega kodrastega ali ploščatega peteršilja
- Sveže mlet črni poper
Priprava
- Pečico na funkciji za žar segrejte na 200 ˚C.
- Rezine svinjine položite na veliko rešetko, postavljeno v velik pekač. Svinjino premažite z oljem in na obeh straneh dobro posolite. Pecite 40 minut, na polovici časa obrnite, dokler svinjina ni zlatorjava in hrustljava. Vzemite iz pečice in ohlapno pokrijte s folijo. Pustite počivati 5 minut.
- Medtem dajte krompir v večjo kozico in krompir prelijte s hladno vodo. Posolite in zavrite. Krompir kuhajte približno 15 minut, dokler se ne zmehča. Če je kuhan, lahko preizkusite z nabodalom. Odcedite in pustite, da se posuši v odkritem loncu.
- Za peteršiljevo omako v ponvi na srednjem ognju stopite maslo. Vmešajte moko in kuhajte 1 minuto. Postopoma vmešajte hladno mleko in kuhajte, dokler se omaka ne zgosti do želene konsistence, nenehno mešajte. Začinite s soljo in poprom, nato primešajte peteršilj.
- Krompir in svinjino postrezite s peteršiljevo omako.
- Opomba
- Lahko prosite svojega mesarja, da vam razreže svinjsko potrebušino. Lahko pa jo zavijete v plastično folijo in postavite v zamrzovalnik za 1-2 uri, da postane čvrstejša in jo je lažje rezati.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo