ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Pečena polnjena polenta

Ocena 0/5

Za nadev na oljčnem olju pražimo meso klobas s čilijem okrog tri do štiri minute na srednjem do velikem ognju. Ponev deglaziramo z vinom. Pustimo, da vre nekaj minut, nato nastavimo na majhen ogenj in počasi kuhamo deset do petnajst minut, da se meso povsem skuha. Solimo in popramo ter odstavimo. Japonsko ogrščico blanširamo v vreli vodi dve do tri minute. Nato jo odcedimo in splaknemo s hladno vodo, s čimer preprečimo, da bi obledela. Dodamo meso klobas, dobro premešamo in solimo po okusu.

Pečico segrejemo na 200 °C. Vodo in polento damo v srednje veliko posodo z neoprijemljivo oblogo. Dodamo ščep soli in pustimo, da zavre. Počasi jo kuhamo dve do tri minute in občasno premešamo, dokler polenta ne postane rahla in kremasta.

Naoljimo in s koruzno moko ali krušnimi drobtinami potresemo šest keramičnih posodic oziroma ramekinov. V posodico razporedimo nekaj žlic polente, da pripravimo podlago za nadev. Nato dodamo žlico ali dve nadeva, ki ga prekrijemo z žlico polente, da ustvarimo nekakšen pokrov. Postopek ponovimo pri vseh posodicah. Pečemo dvajset minut, dokler polenta ne pozlati in zadiši.

Za čičerikin pire na ekstra deviškem oljčnem olju pražimo čebulo, korenček in zeleno, dokler se ne zmehčajo. Dodamo odcejeno čičeriko in pražimo dve do tri minute. Solimo in popramo, nato vse zmeljemo v multipraktiku v gladek pire. Če je pire pregost, dodamo žlico vode. Ko sestavljamo jed, damo na krožnik dve do tri žlice čičerikinega pireja, polnjeno polento vzamemo iz posodice in jo damo na pire. Postrežemo s pečenim krompirjem ali zeleno solato. 

Za otroke:
da
Za vegetarijance:
ne
Recept: Silvia Colloca