Pečena jagnječja rebra s skorjico iz gorčice in zelišč, zelenjavni praženec in omaka z rožmarinom

Pečena jagnječja rebra s skorjico iz gorčice in zelišč, zelenjavni praženec in omaka z rožmarinom

Opis

Priprava:

  1. Najprej se lotimo kuhanja praženca, tako da v skledi dobro premešamo krompir, ohrovt, zelje in pečen česen. Nato dodamo nekaj zdrobljenih zrn črnega popra.
  2. V ponvi segrejemo maslo, nato pa mu dodamo mešanico za praženec in jo razporedimo po ponvi, tako da bo debelina praženca kakšna 2 cm. Večkrat jo premešamo in pražimo, dokler ne bo deloma rjavo zapečena, deloma pa še sočna in mehka. Dober praženec bi moral biti napol zapečen in rjav, napol pa kremast. Ko je praženec pripravljen, ga damo na stran.
  3. V drugi ponvi segrejemo olivno olje, medtem pa začinimo jagnječje kotlete. Zakrknejo naj na vročem olju. Ko dobijo na vseh straneh lepo barvo, jih vzamemo iz ponve.
  4. S širokim nožem po kotletih razmažemo dijonsko gorčico, nato pa jih povaljamo v mešanici suhih zelišč in krušnih drobtin, da se bo mešanica prijela gorčice.
  5. Kotlete damo v vročo pečico za 10 min.
  6. Omako z rožmarinom pripravimo tako, da v ponvi segrejemo maslo in mu dodamo rožmarin. Pražimo ga, dokler ne izpusti vse arome. Nato dodamo govejo jušno osnovo in jo kuhamo na mahnem ognju, dokler ne postane žametna in gosta.
  7. Kotlete vzamemo iz pečice in jih pustimo stati 5 minut.
  8. Kotlete postrežemo na pražencu in jih polijemo z omako.

 

sestavine

  • 1 jagnječja rebranarezana na dvojne kotlete in s po francosko zarezano daljšo kostjo (za pomoč prosite mesarja)
  • 500 g krompirja
  • 2 jušni žlici masla
  • 1 narezano kitajsko zelje
  • 1 šop ohrovtovih listov (sukuma)
  • 100 ml mastne sladke smetane
  • 2 stroka česna
  • popečena in narezana na rezine
  • 4 jušne žlice dijonske gorčice
  • 4 jušne žlice krušnih drobtin
  • 1 čajna žlička suhih dišavnic
  • 2 jušni žlici oljčnega olja
  • sol in poper
  • 200 ml pečenkine omake ali goveje jušne osnove
  • 1 vejica svežega rožmarina

Sorodni recepti