PEČENA JABOLKA, GRANOLA IN SIRUP IZ PORTOVCA (brez glutena in brez laktoze)

PEČENA JABOLKA, GRANOLA IN SIRUP IZ PORTOVCA (brez glutena in brez laktoze)

sestavine

  • Za pečena jabolka
  • 4 jabolka zlati delišes
  • 4 cimetove palčke
  • 75 g vina portovca
  • 75 g sladkorja
  • Za granolo
  • 30 g rožmarinovega medu
  • 50 g nerafiniranega rjavega sladkorja
  • 15 ml vode
  • 50 g otrobov
  • 60 g mandljevih lističev
  • 30 g mandljev v prahu
  • 3 g mešanice začimb
  • 25 g suhih marelic
  • 25 g grobo nasekljanih orehov
  • Za sirup iz portovca
  • 150 g vina portovca
  • 40 g sladkorja
  • Sladkor v prahu po okusu

Priprava

  • Za pečena jabolka odstranite sredico štirim jabolkom zlati delišes. V sredino vsake postavite cimetovo palčko, nanjo potresite 75 g sladkorja in prelijte s 75 g portovca. V pečici pecite 25 minut na 170 stopinj.
  • Jabolka zalivajte s tekočino.
  • Za granolo nasekljajte 25 g orehov in 25 g suhe marelice. V skledi zmešajte orehe, marelice, 50 g otrobov, 60 g mandljevih lističev, 30 g mandljev v prahu in 3 g mešanice začimb. Dodajte 50 g nerafiniranega sladkorja, 30 g rožmarinovega medu in 15 ml vode.
  • Zmešajte vse sestavine in jih porazdelite po pekaču, prekritem s papirjem za peko. Pecite v pečici 10 minut na 170 stopinjah.
  • Za sirup iz portovca pristavite na ogenj kozico s 150 g portovca in 40 g sladkorja. Naj zavre.
  • Iz jabolk odstranite cimetove palčke in jih narežite na kose.
  • Kose jabolk postavite na dno kozarce, zalijte s sirupom iz portovca in dodajte še granolo.

Sorodni recepti

Poglej vse