Pečen piščanec z dimljeno paradižnikovo salso

sestavine

  • 1 cel piščanec, prerezan skozi prsa in razprt, na sobni temperaturi
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • Ščep soli in poper
  • Salsa:
  • 4 paradižniki
  • 1 dolg rdeč čili
  • 1 čili birdseye
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • Sol in poper
  • Pest oliv kalamata, razkoščičenih
  • 1 žlička rdečega vinskega kisa
  • Bazilika in peteršilj, za okras

Priprava

  • Žar weber BBQ segrejte in na žar postavite konvekcijski pladenj in trivit.
  • Piščanca dajte iz hladilnika 1 uro pred pripravo in kožo osušite s papirnato brisačo.
  • Premažite z ekstra deviškim oljčnim oljem ter velikodušno količino soli in popra.
  • Položite piščanca s kožo navzdol na konvekcijski pladenj in znižajte temperaturo žara na srednjo, pecite 45 minut s pokrovom, dokler piščanec ni pečen.
  • Paradižnik in čili premažite z oljem, začinite s soljo in poprom ter položite na BBQ. Pecite do temne barve, nenehno obračajte. Pustite, da se nekoliko ohladi, nato paradižnik in čili olupite. Narežite na kocke, zmešajte z olivami in ekstra deviškim oljčnim oljem. Začinite s soljo, poprom in rdečim vinskim kisom.
  • Če uporabljate mesni termometer, naj bo notranja temperatura piščanca 70 °C.
  • Piščanca pustite počivati 20 minut, preden ga postrežete s salso. Okrasite z listi bazilike in peteršilja.

Sorodni recepti

Poglej vse