Pečen piščanec z dimljeno paradižnikovo salso
Recept je iz: Justine Schofield
Pečen piščanec z dimljeno paradižnikovo salso
sestavine
- 1 cel piščanec, prerezan skozi prsa in razprt, na sobni temperaturi
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- Ščep soli in poper
- Salsa:
- 4 paradižniki
- 1 dolg rdeč čili
- 1 čili birdseye
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- Sol in poper
- Pest oliv kalamata, razkoščičenih
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- Bazilika in peteršilj, za okras
Priprava
- Žar weber BBQ segrejte in na žar postavite konvekcijski pladenj in trivit.
- Piščanca dajte iz hladilnika 1 uro pred pripravo in kožo osušite s papirnato brisačo.
- Premažite z ekstra deviškim oljčnim oljem ter velikodušno količino soli in popra.
- Položite piščanca s kožo navzdol na konvekcijski pladenj in znižajte temperaturo žara na srednjo, pecite 45 minut s pokrovom, dokler piščanec ni pečen.
- Paradižnik in čili premažite z oljem, začinite s soljo in poprom ter položite na BBQ. Pecite do temne barve, nenehno obračajte. Pustite, da se nekoliko ohladi, nato paradižnik in čili olupite. Narežite na kocke, zmešajte z olivami in ekstra deviškim oljčnim oljem. Začinite s soljo, poprom in rdečim vinskim kisom.
- Če uporabljate mesni termometer, naj bo notranja temperatura piščanca 70 °C.
- Piščanca pustite počivati 20 minut, preden ga postrežete s salso. Okrasite z listi bazilike in peteršilja.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami