Pečen nojev zrezek s krvavico in carpacciom iz mesa goveje grbe (postrežen z omako iz gob in gorgonzole)
Recept je iz: Kiran Jethwa

Postopek:
- Na površini razpremo približno 25 cm širok kos plastične folije, dvakrat daljši od nojevega zrezka.
- Na sredino folije previdno zložimo rezine goveje grbe, tako da med njimi ni praznega prostora in da je površina povsem ploska. Posipamo jih s papriko in posolimo.
- Na rezine položimo posoljen in popopran nojev zrezek, po njem pa razporedimo pretlačeno krvavico.
- Previdno primemo plastično folijo pod mesom in jo ovijemo okoli zrezka, tako da je ta povsem obdan z rezinami goveje grbe in da nastane popoln valj. Tesno ovitega damo v hladilnik.
- Za omako v ponvi stopimo maslo in dodamo česen ter timijan. Nato primešamo še gobe, ki jih pražimo, dokler se ne zmehčajo. Glaziramo jih s požirkom porta.
- Posolimo in popopramo, nato primešamo smetano in modri sir. Zatem dodamo še govejo jušno osnovo, ki naj se zreducira v gosto, kremno omako.
- Iz hladilnika vzamemo nojev zrezek. Previdno odstranimo plastično folijo in meso ovijemo z aluminijasto.
- Meso v foliji pečemo v pečici 20 min.
- Vzamemo ga iz pečice in počakamo, da se nekoliko ohladi. Nato folijo odvijemo, meso pa narežemo na debelejše rezine.
- Postrežemo jih z omako in po želji z bogatim krompirjevim pirejem.
sestavine
- 500 g nojevega zrezka 100 g goveje grbe narezane na tanke rezine (prosite mesarja) 1 krvavica brez ovoja in pretlačena 200 ml goveje jušne osnove 0.5 košarice ostrigarjev 0.5 košarice šampinjonov 2 stroka česna 1 čajna žlička prekajene paprike v prahu 2 jušni žlici masla 2 jušni žlici modrega sira 2 vejici svežega timijana 50 ml porta
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Kiran Jethwa
Panirane školjke na peni iz cvetače in praženih indijskih oreščkov
Recepti Kiran Jethwa
Pečeni polnjeni jajčevci s tilapijo in limonino omako
Recepti Kiran Jethwa
Marinirana kraljevska skuša
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem
Recepti Kiran Jethwa
Kalamari na žaru z rakovico, začinjenim nadevom, sipinim črnilom in omako iz suhega manga
Recepti Kiran Jethwa
Kari z rakovico in tamarindo
Recepti Kiran Jethwa
Rezanci z rakom, belim vinom, česnom in peteršiljem
Recepti Kiran Jethwa
Bouillabaisse (ribja obara) z Viktorijinega jezera in omaka rouille
Recepti Kiran Jethwa
Rakci v maslu
Recepti Kiran Jethwa
V soli pečena postrv s holandsko omako s papriko na posteljici iz belušev ter hrustljave prekajene šunke