Pečen nojev zrezek s krvavico in carpacciom iz mesa goveje grbe (postrežen z omako iz gob in gorgonzole)

Pečen nojev zrezek s krvavico in carpacciom iz mesa goveje grbe (postrežen z omako iz gob in gorgonzole)

Opis

Postopek:

  1. Na površini razpremo približno 25 cm širok kos plastične folije, dvakrat daljši od nojevega zrezka.
  2. Na sredino folije previdno zložimo rezine goveje grbe, tako da med njimi ni praznega prostora in da je površina povsem ploska. Posipamo jih s papriko in posolimo.
  3. Na rezine položimo posoljen in popopran nojev zrezek, po njem pa razporedimo pretlačeno krvavico.
  4. Previdno primemo plastično folijo pod mesom in jo ovijemo okoli zrezka, tako da je ta povsem obdan z rezinami goveje grbe in da nastane popoln valj. Tesno ovitega damo v hladilnik.
  5. Za omako v ponvi stopimo maslo in dodamo česen ter timijan. Nato primešamo še gobe, ki jih pražimo, dokler se ne zmehčajo. Glaziramo jih s požirkom porta.
  6. Posolimo in popopramo, nato primešamo smetano in modri sir. Zatem dodamo še govejo jušno osnovo, ki naj se zreducira v gosto, kremno omako.
  7. Iz hladilnika vzamemo nojev zrezek. Previdno odstranimo plastično folijo in meso ovijemo z aluminijasto.
  8. Meso v foliji pečemo v pečici 20 min.
  9. Vzamemo ga iz pečice in počakamo, da se nekoliko ohladi. Nato folijo odvijemo, meso pa narežemo na debelejše rezine.
  10. Postrežemo jih z omako in po želji z bogatim krompirjevim pirejem.

 

sestavine

  • 500 g nojevega zrezka
  • 100 g goveje grbe
  • narezane na tanke rezine (prosite mesarja)
  • 1 krvavica
  • brez ovoja in pretlačena
  • 200 ml goveje jušne osnove
  • 0.5 košarice ostrigarjev
  • 0.5 košarice šampinjonov
  • 2 stroka česna
  • 1 čajna žlička prekajene paprike v prahu
  • 2 jušni žlici masla
  • 2 jušni žlici modrega sira
  • 2 vejici svežega timijana
  • 50 ml porta

Sorodni recepti