Pečen krompir v lupinici

Pečen krompir v lupinici

Opis

Pečen krompir v lupinici

Priprava

  1. Pečico segrejte na 200°C.
  2. Z vilicami vsak krompir prepikajte 4-krat do 5-krat. Cele položite na pekač, na katerega ste stresli sol, in pecite 20 minut do mehkega (odvisno od velikosti krompirja). Krompir odstranite s pekača in počakajte, da se malce ohladi, da ga boste lahko prijeli.
  3. Slanino položite na hladno ponev ter jo počasi segrejte – tako se bo maščoba stopila, slanina pa bo hrustljava. Ko postane hrustljava, jo prenesite na kuhinjsko brisačko, da se odcedi. Nasekljajte jo na manjše kose.
  4. Pečen krompir prerežite na pol in sredico prestavite v večjo skledo. Pazite, da lupinice ne preluknjate. Lupinico postavite nazaj na pekač, s prerezano stranjo navzgor.

sestavine

  • 4 veliki, neolupljeni krompirji
  • 500 g grobe soli
  • 3 rezine slanine
  • 3 drobno nasekljane mlade čebule
  • ½ šopka drobnjaka, drobno nasekljanega
  • ¼ skodelice smetane
  • 200 g naribanega čedarja
  • ščep muškatnega oreščka
  • sol in poper

Sorodni recepti