Pečen krompir v lupinici
Recept je iz: Justine Schofield
Pečen krompir v lupinici
sestavine
- 4 veliki, neolupljeni krompirji
- 500 g grobe soli
- 3 rezine slanine
- 3 drobno nasekljane mlade čebule
- ½ šopka drobnjaka, drobno nasekljanega
- ¼ skodelice smetane
- 200 g naribanega čedarja
- ščep muškatnega oreščka
- sol in poper
Priprava
- Pečico segrejte na 200°C.
- Z vilicami vsak krompir prepikajte 4-krat do 5-krat. Cele položite na pekač, na katerega ste stresli sol, in pecite 20 minut do mehkega (odvisno od velikosti krompirja). Krompir odstranite s pekača in počakajte, da se malce ohladi, da ga boste lahko prijeli.
- Slanino položite na hladno ponev ter jo počasi segrejte – tako se bo maščoba stopila, slanina pa bo hrustljava. Ko postane hrustljava, jo prenesite na kuhinjsko brisačko, da se odcedi. Nasekljajte jo na manjše kose.
- Pečen krompir prerežite na pol in sredico prestavite v večjo skledo. Pazite, da lupinice ne preluknjate. Lupinico postavite nazaj na pekač, s prerezano stranjo navzgor.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami