Pečen krompir v lupinici

sestavine

  • 4 veliki, neolupljeni krompirji
  • 500 g grobe soli
  • 3 rezine slanine
  • 3 drobno nasekljane mlade čebule
  • ½ šopka drobnjaka, drobno nasekljanega
  • ¼ skodelice smetane
  • 200 g naribanega čedarja
  • ščep muškatnega oreščka
  • sol in poper

Priprava

  • Pečico segrejte na 200°C.
  • Z vilicami vsak krompir prepikajte 4-krat do 5-krat. Cele položite na pekač, na katerega ste stresli sol, in pecite 20 minut do mehkega (odvisno od velikosti krompirja). Krompir odstranite s pekača in počakajte, da se malce ohladi, da ga boste lahko prijeli.
  • Slanino položite na hladno ponev ter jo počasi segrejte – tako se bo maščoba stopila, slanina pa bo hrustljava. Ko postane hrustljava, jo prenesite na kuhinjsko brisačko, da se odcedi. Nasekljajte jo na manjše kose.
  • Pečen krompir prerežite na pol in sredico prestavite v večjo skledo. Pazite, da lupinice ne preluknjate. Lupinico postavite nazaj na pekač, s prerezano stranjo navzgor.

Sorodni recepti

Poglej vse