Pečen krompir

Pečen krompir

Opis

Pečen krompir

Priprava

  1. Pečico segrejte na 220 °C.
  2. V velikem loncu zavrite vodo in jo posolite. Krompir kuhajte 3-4 minute na šibkem ognju. Odcedite ga in ga stresite nazaj v lonec. Pokrijte ga s kuhinjskimi brisačkami, da posrkajo odvečno vlago, pokrijte s pokrovko in pustite 5-10 minut.
  3. Brisačke odstranite in pokrijte s pokrovko. Lonec pretresite, da se robovi krompirja omehčajo.
  4. Krompir razporedite po velikem pekaču (kosi naj se ne dotikajo) in ga izdatno pokapljajte z repičnim oljem, da bo čisto prekrit.
  5. Izdatno začinite s soljo in poprom ter pecite 35 minut, da bo zlate barve in hrustljav (vsaka pečica je drugačna, tako da sami precenite, a krompir mora biti zelo hrustljav, preden ga vzamete iz pečice).

sestavine

  • 1,5 kg krompirja, olupite ga in po potrebi narežite na četrtine
  • 5 žlic repičnega olja
  • Sol in sveže mlet črni poper

Sorodni recepti