Pečen filet vahnje s kremno špinačo

Dodatne potrebščine

Rastlinsko olje za cvrtje.


Priprava

·         Riž skuhamo s ščepcem soli po navodilih na embalaži.

 

Nasvet: Ko kuhamo riž, se držimo razmerja en del riža z dvema deloma vode. Tako lahko riž počasi skuhamo do suhega.

 

·         Iz filetov poberemo morebitne koščice. Začinimo jih s soljo in sveže mletim poprom.

·         Mlado čebulo narežemo na obročke. V kozici segrejemo malce olja. Mlado čebulo pražimo 2 minuti.

·         Česen olupimo in stisnemo ter ga skupaj s špinačo dodamo v ponev.

·         Vse skupaj pražimo 2 minuti, nato pa zalijemo z belim vinom.

·         Peteršilju in kopru odtrgamo stebelca. Liste grobo narežemo in dodamo v ponev.

·         Špinačo začinimo s soljo in sveže mletim poprom.

·         Dodamo mascarpone in crème fraîche ter vse skupaj kuhamo na šibkem ognju, dokler ribe in riž niso pripravljeni.

·         V ponvi segrejemo malce olja in pečemo ribje filete 2-3 minute do hrustljavega. Ugasnemo ogenj in filete pustimo v ponvi, dokler riž ni pripravljen.

 

Nasvet: Ko imamo kose rib s kožo, jih najprej popečemo na tej strani do hrustljavega, nato pa jih obrnemo.

 

Postrežba

Pečene ribe postrežemo z dušeno špinačo in rižem. Lahko jih okrasimo z vejico kopra.

sestavine

  • Sestavine250 g divjega riža ali riža z oreščki 4 fileti vahnje (po 150 g) 1 šopek mlade čebule 1 strok česna 300 g sveže špinače 50 ml belega vina 0.25 šopka peteršilja 0.25 šopka kopra 250 g mascarponeja 125 ml crème fraîche

Priprava