Pečen brancin in dušena mlada zelenjava s peteršiljem in česnom

Pečen brancin in dušena mlada zelenjava s peteršiljem in česnom

Opis

Priprava:

1.    Očistimo filete brancina.

2.    Drobno nasekljamo peteršilj in česen.

3.    Posolimo vodo in počakamo, da zavre.

4.    Skuhamo korenje in bučke.

5.    Ribi spečemo v ponvi, tako da je koža obrnjena navzdol.

6.    Kuhano zelenjavo položimo v ponev in jo dušimo približno dve minuti na kosu masla.

7.    Zelenjavi dodamo nasekljan peteršilj in česen ter jo položimo na krožnik za postrežbo.

8.    Na zelenjavo položimo ribja fileta.

9.    Postrežemo s koščki limone.


Priloga: Pečene artičoke s cikorijo

1.    Očistimo liste artičoke, jedro narežemo na kolute in jih pustimo stati v vodi z limono.

2.    Cikorijo prerežemo na pol po dolžini.

3.    Cikorijo položimo v ponev, do polovice jo prekrijemo z vodo in dodamo maslo.

4.    Dodamo vaniljevi palčki, sol in poper ter ponev prekrijemo s folijo.

5.    Cikorijo kuhamo na srednjem ognju, dokler voda ne začne izparevati.

6.    Artičoke vzamemo iz vode in jih posušimo.

7.    Začinimo jih z listki svežega timijana in oljčnim oljem ter jih popečemo na žaru.

8.    Na krožnik za postrežbo najprej položimo cikorijo, nato pa še artičoke.

9.    Prelijemo jih s kisom iz granatnega jabolka in postrežemo.


sestavine

  • 2 fileta brancina
  • 8 kosov mladega korenja
  • 8 mladih bučk
  • 0.5 vejice peteršilja
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici masla
  • 1 limona
  • 1 skodelica oljčnega olja
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička črnega popra

Priloga

  • 4 kosi cele sveže artičoke
  • 4 glavice sveže cikorije
  • 4 žlice kisa iz granatnega jabolka
  • 4 limone
  • 2 vaniljevi palčki
  • 2 žlici masla
  • 4 vejice svežega timijana
  • 0.5 skodelice oljčnega olja
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička črnega popra

Sorodni recepti