Pečen losos in peteršiljeva solata z mlado čebulo

Priprava:

1.  Odrežemo robove opečenca in sredico narežemo na kocke.

2.  V ponvi kocke pečemo, dokler se ne obarvajo rumenorjavo.

3.  Iz črnih oliv in oljčnega olja s paličnim mešalnikom pripravimo pire.

4.  Losos solimo in popramo ter v ponvi popečemo obe strani.

5.  Pripravimo preliv iz limonovega soka in oljčnega olja ter ga odložimo na stran.

6.  Drobno nasekljamo peteršilj in mlado čebulo, paradižnike pa narežemo na četrtine.

7.  Z rokami natrgamo endivijo in vse pomešamo v skledi.

8.  Na filete lososa položimo pire iz črnih oliv in kocke opečenca ter jih postrežemo s peteršiljevo solato.

Sladica k jedi: Mousse iz jedilne čokolade, likerja in svežih pomaranč


sestavine

  • 2 fileta lososa 0.5 kozarca narezanih črnih oliv 4 rezine opečenca iz belega kruha 0.25 kavne skodelice oljčnega olja 1 žlička soli 1 žlička črnega popra 0.5 šopka peteršilja 1 mlada čebula 1 limona 7 češnjevih paradižnikov 1 endivija

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse