Pečen losos in peteršiljeva solata z mlado čebulo
Recept je iz: Gabriele Sponza

Priprava:
1. Odrežemo robove opečenca in sredico narežemo na kocke.
2. V ponvi kocke pečemo, dokler se ne obarvajo rumenorjavo.
3. Iz črnih oliv in oljčnega olja s paličnim mešalnikom pripravimo pire.
4. Losos solimo in popramo ter v ponvi popečemo obe strani.
5. Pripravimo preliv iz limonovega soka in oljčnega olja ter ga odložimo na stran.
6. Drobno nasekljamo peteršilj in mlado čebulo, paradižnike pa narežemo na četrtine.
7. Z rokami natrgamo endivijo in vse pomešamo v skledi.
8. Na filete lososa položimo pire iz črnih oliv in kocke opečenca ter jih postrežemo s peteršiljevo solato.
Sladica k jedi: Mousse iz jedilne čokolade, likerja in svežih pomaranč
sestavine
- 2 fileta lososa 0.5 kozarca narezanih črnih oliv 4 rezine opečenca iz belega kruha 0.25 kavne skodelice oljčnega olja 1 žlička soli 1 žlička črnega popra 0.5 šopka peteršilja 1 mlada čebula 1 limona 7 češnjevih paradižnikov 1 endivija
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo