Priprava:

1. Meringa: Z električnim mešalnikom stepemo beljake v sneg. Najprej postopoma dodajamo kristalni sladkor, nato dodamo še sladkor v prahu in dobro gladko zmešamo. Ventilacijsko pečico segrejemo na 100 °C. 

Sneg iz beljakov razporedimo v tankem sloju čez silikonsko podlago in z okroglim modelčkom oblikujemo osnovo tortic. Okrog modelčka s prstom zarišemo krog. Meringo položimo v pečico za 20 minut, da se posuši. 

 

2. Ganaš: Zmešamo 75 g smetane, glukozo in vanilijev strok ter segrejemo. Toplo kremo polijemo čez belo čokolado, da jo stalimo. Pretlačimo. Dodamo preostalo ohlajeno kremo, ponovno pretlačimo in postavimo v hladilnik. Ganaš najprej stepemo z električnim mešalnikom, nato pa še z metlico.

 

3. Malinov preliv: V posodi zmešamo maline in sladkor v prahu ter ju segrejemo. Na cedilu dobro premešamo, da dobimo sok.

 

4. Čez meringo polijemo malinov preliv, nanj pa s slaščičarsko vrečko nanesemo kremo. Postopek še enkrat ponovimo. Na koncu dodamo še zadnji sloj meringe in ga okrasimo s prelivom. 

sestavine

  • Za meringo80 g beljakov 80 g kristalnega sladkorja 80 g sladkorja v prahuZa vanilijevo kremo275 g trdne smetane 15 g glukoze 110 g bele čokolade 0.5 vanilijevega strokaZa malinov preliv250 g zmrznjenih malin 25 g sladkorja v prahu

Priprava