Opis

Pavlova z malinami

Priprava

  1. Beljake zlijte v skledo mešalnika. Stepajte na srednji hitrosti, da postanejo beli in penasti.
  2. Dodajte sladkor, po eno žličko naenkrat. Ko dodate ves sladkor, stepajte pri visoki hitrosti.
  3. Ko se zgosti, hitrost znižajte, dodajte kis in škrob. Tako bo notranjost pavlove kremasta in elastična/mehka.
  4. Spet zvišajte hitrost in stepajte, da bo zmes čvrsta in svetleča.
  5. Zmes prestavite v dresirno vrečko in uporabite nastavek 1A. Na pekač postavite papir za peko. Nabrizgajte 12 krogov in pecite na 100 C kakih 90 minut. Pustite jih v pečici, da se dobro ohladijo. Prvih 15 minut vrat ne odpirajte.
  6. Ko se dobro osušijo, stepite smetano do čvrstega.
  7. Na osnove z žlico nanesite smetano, gor položite maline in pokrite z drugo osnovo.

*Pecite v pečici brez konvekcije. Dolžina peke je odvisna od pečice.

sestavine

Sestavine:

  • 200 g beljakov
  • 400 g sladkorja
  • 5 g vinskega kisa
  • 10 g koruznega škroba
  • 700 g sladke smetane , 35% maščobe
  • 300 g malina

Sorodni recepti