Opis

SLADICA

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Ločimo štiri beljake in jih stepemo v trden sneg. Ko se pena strdi, postopoma dodamo 250 g sladkorja v prahu. Nato dodamo vaniljev ekstrakt, presejani koruzni škrob in beli vinski kis ter premešamo s pomočjo metlice.

V silikonski model damo zmes, temperaturo pečice nastavimo na 140 stopinj in zmes pečemo eno uro in deset minut.

Pripravimo nadev. Stepemo 200 ml polnomastne smetane, dodamo nekaj kapljic limoninega soka in postopno dodajamo tri žlice sladkorja.

Biskvit prekrijemo z nadevom, dodamo gozdne sadeže, na koncu pa zalijemo z marakujevim sokom.

To razkošno pavlovo z gozdnimi sadeži postrežemo za posebno priložnost in uživamo v v pohvali.


SLADICA

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Ločimo štiri beljake in jih stepemo v trden sneg. Ko se pena strdi, postopoma dodamo 250 g sladkorja v prahu. Nato dodamo vaniljev ekstrakt, presejani koruzni škrob in beli vinski kis ter premešamo s pomočjo metlice.

V silikonski model damo zmes, temperaturo pečice nastavimo na 140 stopinj in zmes pečemo eno uro in deset minut.

Pripravimo nadev. Stepemo 200 ml polnomastne smetane, dodamo nekaj kapljic limoninega soka in postopno dodajamo tri žlice sladkorja.

Biskvit prekrijemo z nadevom, dodamo gozdne sadeže, na koncu pa zalijemo z marakujevim sokom.

To razkošno pavlovo z gozdnimi sadeži postrežemo za posebno priložnost in uživamo v v pohvali.

sestavine

Pavlova

  • 4 velika jajca
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 2 žlički koruznega škroba
  • žlička belega vinskega kisa
  • žlička vanilijevega ekstrata

Krema

  • 200 ml polnomastne smetane
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 250 g gozdnih sadežev
  • sok štirih marakuj
  • nekaj kapljic limoninega soka

Sorodni recepti