Priprava:

Oprane in razkoščičene slive mürdüm damo v lonec.

Prelijemo z vodo.

Kuhamo v pokritem loncu, dokler kožice sliv ne popokajo in se zmehčajo.

Zmehčane slive pasiramo skozi luknjasto žlico in naredimo pire.

Vzamemo del sliv, iz katerih smo naredili pire, in stopimo škrob. Če škrob dodamo naravnost v pire, bodo nastale grudice.

Preostali slivov pire vrnemo v isto posodo.

V stopljeni škrob dodamo med in premešamo. Količino medu lahko prilagodimo lastnemu okusu.

Mešanico škroba z medom dodamo slivovemu pireju v loncu, stepemo z metlico in kuhamo, dokler ne doseže gostote pudinga.

Silikon za peko položimo na rezalno desko.

Zmes za pasto s silikonsko lopatko razmažemo na debelost testa za pito.

Silikon za peko damo v pekač in pečemo v pečici, segreti na 80 °C, dokler se ne posuši.

Pasto, ki smo jo vzeli iz pečice, po vsej površini potresemo s kokosom.

Ko se prepričamo, da je pasta dobro posušena, jo odlepimo s silikona in zavijemo v rolo.

Rolo iz paste narežemo na kose po želji.

Kose položimo na krožnik, potresemo s sezamom in postrežemo.

 

sestavine

  • 1.5 kg sliv mürdüm (modre slive) 0.5 čajnega kozarčka vode 3 zvrhane žlice škroba 8 žlic medu 1 zavojček kokosa sezam 1.5 kg sliv mürdüm (modre slive) 0.5 čajnega kozarčka vode 3 zvrhane žlice škroba 8 žlic medu 1 zavojček kokosa sezam silikon za pečico

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse