Pasijonkin tart z belo čokolado

Pasijonkin tart z belo čokolado

Opis

 

Krhko testo

Presejte sladkor v prahu. Maslo in presejani sladkor zmešajte v posodo stoječega mešalnika, opremljenega z lopatico, ali v multipraktik. Zmešamo, dokler ne izginejo kosi masla, nato dodamo jajca, ki jim sledijo suhe sestavine. Zmešajte, dokler ne pride skupaj kot testo. Pritisnite enakomerno v pekač (kvadrat) in zavijte v plastično folijo. Postavite v hladilnik za vsaj eno uro ali dokler pecivo ni trdno. Potresite delovno površino z moko in razvaljajte do debeline 3-4 mm ter izrežite plošče 80 mm/8 cm. Vsako ploščo postavite na podložen pladenj in zamrzujte vsaj eno uro ali dokler se ne strdi.

 

Pečico segrejte na 170 °C. Vzemite silikonski model za mufine in pekač ter ga obrnite navzdol. Če obe strani pekača nista prevlečeni s teflonom, rahlo namažite zadnji del pladnja z majhno količino masla. Ko so diski zamrznjeni, postavite vsak disk (medtem ko je še vedno zamrznjen) čez vsako obliko mufina na silikonskem modelu. Pečemo pri 160 °C 8-10 minut ali do zlatorjave barve v pečici (ventilator). Odstranite tarte iz pečice in jih pustite pri sobni temperaturi 15 minut. Nežno jih odstranite iz pekača in obrnite spodnjo stranjo navzgor. Dajte jih na stran.

 

Pasijonkin nadev

Kondenzirano mleko, rumenjak in pasijonkin sok zlijte v ponev in mešajte na nizki temperaturi, dokler ne dosežete 80 °C. Mešajte mešanico in vmešajte belo čokolado. Vmešavajte maslene kocke po eno naenkrat. Pustite, da se delno ohladi. V vsakega od pripravljenih biskvitov nalijemo 50 g mešanice, približno do treh četrtin, položimo v hladilnik za eno uro pred serviranjem.

 

 

 

 

Meringa

Sladkor in beljake segrejemo na 60 °C nad soparo. Odstranite z vročine in premešajte, da ustvarite srednje trdno maso v posodi mešalnika, opremljenega z nastavkom za stepanje. Nabrizgajte meringe na vrh pasijonkinega nadeva, ustvarite vrtinčast učinek z žlico.

 

sestavine

Krhko testo z mandlji

  • 95 g nesoljenega masla
  • 45 g sladkorja v prahu (slaščičarski)
  • 30 g celih jajc
  • 40 g mandljeve moke
  • 0.5 žličke soli
  • 95 g navadne moke
  • navadna moka za posip
  • nesoljeno maslo
  • za mastenje pekača

Pasijonkin nadev

  • 250 ml sladkanega kondenziranega mleka
  • 180 g jajčnih rumenjakov
  • 125 ml pasijonkinega soka
  • 80 g kakovostne bele čokolade
  • 250 g nesoljenega masla

Švicarska meringa

  • 300 g fino mletega sladkorja
  • 150 g beljakov