Parjeni mehki kruhki

Parjeni mehki kruhki

Opis

Priprava

Krušno testo: V veliki skledi premešamo vse suhe sestavine. V sredini naredimo jamico in dodamo vodo. Z žlico povežemo sestavine v testo. Testo stresemo iz sklede na delovno površino in ga mesimo okrog minuto,  da postane gladko.

Skledo namastimo z oljem. Testo damo v skledo in ga pokrijemo. Pustimo ga vzhajati okrog 45 minut, da skoraj dvakratno naraste.

Nadev: V majhni skledi premešamo pečeno meso, korenček, paradižnikovo mezgo, sojino omako in poper.

Delovno površino in roke pomokamo. Testo razdelimo na dva dela. En del zvaljamo v debel svaljek. Razrežemo ga na štiri enako velike kose. Vsak kos zvaljamo v kepo. Kepo sploščimo na velikost manjše dlani. V premeru naj meri okrog deset centimetrov. Na sredo testa damo zvrhano žlico nadeva. Testo raztegnemo čez nadev in ga na vrhu tesno stisnemo, da nadev ne steče ven. Preden kruhek položimo na pladenj, ga na dnu pomokamo, da se ne prime. Postopek ponovimo s preostalim testom in nadevom. Kruhki naj s stisnjeno stranjo navzdol vzhajajo pol ure.

V srednje veliki ponvi z neoprijemljivo oblogo in pokrovom na srednjem ognju segrejemo olje. Kruhke s stisnjenim delom navzdol preložimo v ponev. Ko se na dnu zlato zapečejo (kar traja nekaj minut), prilijemo jušno osnovo. Ko juha zavre, prilagodimo temperaturo. Pokrijemo ponev, a poskrbimo, da para malce uhaja.

Kuhamo 30 do 40 minut ali dokler ne slišimo sikajočega zvoka. Ko začne cvrčati, pomeni, da je jušna osnova izparela. Kruhke kuhamo še okrog minuto, da bodo hrustljavi. Tik preden jih postrežemo, jih pokapamo s sladko čilijevo omako.

Opomba:

Vegetarijanci lahko meso zamenjajo z drobno nasekljanimi gobami in za kuhanje kruhkov uporabijo zelenjavno jušno osnovo.


Priprava

Krušno testo: V veliki skledi premešamo vse suhe sestavine. V sredini naredimo jamico in dodamo vodo. Z žlico povežemo sestavine v testo. Testo stresemo iz sklede na delovno površino in ga mesimo okrog minuto,  da postane gladko.

Skledo namastimo z oljem. Testo damo v skledo in ga pokrijemo. Pustimo ga vzhajati okrog 45 minut, da skoraj dvakratno naraste.

Nadev: V majhni skledi premešamo pečeno meso, korenček, paradižnikovo mezgo, sojino omako in poper.

Delovno površino in roke pomokamo. Testo razdelimo na dva dela. En del zvaljamo v debel svaljek. Razrežemo ga na štiri enako velike kose. Vsak kos zvaljamo v kepo. Kepo sploščimo na velikost manjše dlani. V premeru naj meri okrog deset centimetrov. Na sredo testa damo zvrhano žlico nadeva. Testo raztegnemo čez nadev in ga na vrhu tesno stisnemo, da nadev ne steče ven. Preden kruhek položimo na pladenj, ga na dnu pomokamo, da se ne prime. Postopek ponovimo s preostalim testom in nadevom. Kruhki naj s stisnjeno stranjo navzdol vzhajajo pol ure.

V srednje veliki ponvi z neoprijemljivo oblogo in pokrovom na srednjem ognju segrejemo olje. Kruhke s stisnjenim delom navzdol preložimo v ponev. Ko se na dnu zlato zapečejo (kar traja nekaj minut), prilijemo jušno osnovo. Ko juha zavre, prilagodimo temperaturo. Pokrijemo ponev, a poskrbimo, da para malce uhaja.

Kuhamo 30 do 40 minut ali dokler ne slišimo sikajočega zvoka. Ko začne cvrčati, pomeni, da je jušna osnova izparela. Kruhke kuhamo še okrog minuto, da bodo hrustljavi. Tik preden jih postrežemo, jih pokapamo s sladko čilijevo omako.

Opomba:

Vegetarijanci lahko meso zamenjajo z drobno nasekljanimi gobami in za kuhanje kruhkov uporabijo zelenjavno jušno osnovo.

sestavine

Testo

  • 200 g moke in še malo za pomokanje delovne površine
  • 1 žlica mleka v prahu
  • 1.5 žlice sipkega sladkorja
  • 1 zravnana žlička kvasa za hitro vzhajanje
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščep soli
  • 6 žlic tople vode
  • 1 žlica rastlinskega olja

Nadev

  • 1 skodelica presežkov pečenega mesa
  • denimo pečene svinjine
  • ki smo ji odrezali odvečno maščobo in narezali na polcentimeterske kocke
  • 1 mlada čebula
  • 0.5 korenčka
  • olupljenega in narezanega na polcentimetrske kocke
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlica svetle sojine omake
  • 0.5 žličke mletega belega ali črnega popra
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 500 ml kakovostne goveje jušne osnove (ali piščančje
  • če uporabimo piščančje meso)
  • sladka čilijeva omaka za postrežbo

Sorodni recepti