Parjeni mehki kruhki
Recept je iz: Rachel Khoo
Priprava
Krušno testo: V veliki skledi premešamo vse suhe sestavine. V sredini naredimo jamico in dodamo vodo. Z žlico povežemo sestavine v testo. Testo stresemo iz sklede na delovno površino in ga mesimo okrog minuto, da postane gladko.
Skledo namastimo z oljem. Testo damo v skledo in ga pokrijemo. Pustimo ga vzhajati okrog 45 minut, da skoraj dvakratno naraste.
Nadev: V majhni skledi premešamo pečeno meso, korenček, paradižnikovo mezgo, sojino omako in poper.
Delovno površino in roke pomokamo. Testo razdelimo na dva dela. En del zvaljamo v debel svaljek. Razrežemo ga na štiri enako velike kose. Vsak kos zvaljamo v kepo. Kepo sploščimo na velikost manjše dlani. V premeru naj meri okrog deset centimetrov. Na sredo testa damo zvrhano žlico nadeva. Testo raztegnemo čez nadev in ga na vrhu tesno stisnemo, da nadev ne steče ven. Preden kruhek položimo na pladenj, ga na dnu pomokamo, da se ne prime. Postopek ponovimo s preostalim testom in nadevom. Kruhki naj s stisnjeno stranjo navzdol vzhajajo pol ure.
V srednje veliki ponvi z neoprijemljivo oblogo in pokrovom na srednjem ognju segrejemo olje. Kruhke s stisnjenim delom navzdol preložimo v ponev. Ko se na dnu zlato zapečejo (kar traja nekaj minut), prilijemo jušno osnovo. Ko juha zavre, prilagodimo temperaturo. Pokrijemo ponev, a poskrbimo, da para malce uhaja.
Kuhamo 30 do 40 minut ali dokler ne slišimo sikajočega zvoka. Ko začne cvrčati, pomeni, da je jušna osnova izparela. Kruhke kuhamo še okrog minuto, da bodo hrustljavi. Tik preden jih postrežemo, jih pokapamo s sladko čilijevo omako.
Opomba:
Vegetarijanci lahko meso zamenjajo z drobno nasekljanimi gobami in za kuhanje kruhkov uporabijo zelenjavno jušno osnovo.
Priprava
Krušno testo: V veliki skledi premešamo vse suhe sestavine. V sredini naredimo jamico in dodamo vodo. Z žlico povežemo sestavine v testo. Testo stresemo iz sklede na delovno površino in ga mesimo okrog minuto, da postane gladko.
Skledo namastimo z oljem. Testo damo v skledo in ga pokrijemo. Pustimo ga vzhajati okrog 45 minut, da skoraj dvakratno naraste.
Nadev: V majhni skledi premešamo pečeno meso, korenček, paradižnikovo mezgo, sojino omako in poper.
Delovno površino in roke pomokamo. Testo razdelimo na dva dela. En del zvaljamo v debel svaljek. Razrežemo ga na štiri enako velike kose. Vsak kos zvaljamo v kepo. Kepo sploščimo na velikost manjše dlani. V premeru naj meri okrog deset centimetrov. Na sredo testa damo zvrhano žlico nadeva. Testo raztegnemo čez nadev in ga na vrhu tesno stisnemo, da nadev ne steče ven. Preden kruhek položimo na pladenj, ga na dnu pomokamo, da se ne prime. Postopek ponovimo s preostalim testom in nadevom. Kruhki naj s stisnjeno stranjo navzdol vzhajajo pol ure.
V srednje veliki ponvi z neoprijemljivo oblogo in pokrovom na srednjem ognju segrejemo olje. Kruhke s stisnjenim delom navzdol preložimo v ponev. Ko se na dnu zlato zapečejo (kar traja nekaj minut), prilijemo jušno osnovo. Ko juha zavre, prilagodimo temperaturo. Pokrijemo ponev, a poskrbimo, da para malce uhaja.
Kuhamo 30 do 40 minut ali dokler ne slišimo sikajočega zvoka. Ko začne cvrčati, pomeni, da je jušna osnova izparela. Kruhke kuhamo še okrog minuto, da bodo hrustljavi. Tik preden jih postrežemo, jih pokapamo s sladko čilijevo omako.
Opomba:
Vegetarijanci lahko meso zamenjajo z drobno nasekljanimi gobami in za kuhanje kruhkov uporabijo zelenjavno jušno osnovo.
sestavine
- Testo200 g moke in še malo za pomokanje delovne površine 1 žlica mleka v prahu 1.5 žlice sipkega sladkorja 1 zravnana žlička kvasa za hitro vzhajanje 1 žlička pecilnega praška ščep soli 6 žlic tople vode 1 žlica rastlinskega oljaNadev1 skodelica presežkov pečenega mesa denimo pečene svinjine ki smo ji odrezali odvečno maščobo in narezali na polcentimeterske kocke 1 mlada čebula 0.5 korenčka olupljenega in narezanega na polcentimetrske kocke 1 žlica paradižnikove mezge 1 žlica svetle sojine omake 0.5 žličke mletega belega ali črnega popra 2 žlici rastlinskega olja 500 ml kakovostne goveje jušne osnove (ali piščančje če uporabimo piščančje meso) sladka čilijeva omaka za postrežbo
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Čili z morskimi sadeži v skodelicah iz tortilj
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Rachel Khoo
Hrustljava riba z metino-grahovim pirejem
Recepti Rachel Khoo
Podzemni eklerji
Recepti Rachel Khoo
Krompirjevo pecivo s sladko svinjino, pečenim paradižnikom in pečenim jajcem
Recepti Rachel Khoo
Magdalenice z limonino kremo
Recepti Rachel Khoo
Enolončnica z jagnjetino