Pariški flan

Pariški flan

Opis

Pariški flan

Priprava

Priprava:

  1. V skledi stepajte rumenjake in sladkor. Dodajte koruzni škrob, mešajte in dodajte vaniljo.
  2. V kozici premešajte smetano in mleko ter zavrite. Potem počasi dodajajte jajčno zmes. Še naprej mešajte.
  3. Zmes prestavite v drugo skledo, kuhajte še minuto in ves čas mešajte.
  4. Kremo prestavite v pekač s silikonsko podlogo, na katero ste postavili kalup s premerom 20 cm, obod premažite z maslom in potresite z moko. Pustite, da se ohladi na sobni temperaturi.
  5. Pečico segrejte na 200 C (brez ventilacije), flan pecite 30 minut, dokler na vrhu ne karamelizira. Pametno ga je pokriti z alu folijo, da se površina ne prižge.
  6. Kolač pustite, da se dobro ohladi. Potem ga odstranite iz modela, narežite in postrezite.

sestavine

Sestavine:

  • 500 g mleka
  • 125 g sladke smetane (35% maščobe)
  • 5 rumenjakov
  • 120 g sladkorja
  • 55 g koruznega škroba
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta

Sorodni recepti