Parenik

Parenik

Opis

Priprava:

1. V posodo vlijemo mleko, solimo in dodamo maslo (približno 2 žlici ga uporabimo za premaz pekača). Postopoma dodajamo koruzni zdrob in energično mešamo z metlico ali leseno žlico približno minuto do dve na šibkem ognju, dokler se ne zgosti. Umaknemo z ognja.

2. Preostanek masla stopimo in ga damo v posodo.

3. V skledo damo jajca in zdrobljen sir. Premešamo in damo v posodo.

4. Od zgoraj razporedimo koruzni zdrob. Nastrgan sir potresemo in pečemo na 200 stopinjah, dokler se ne obarva rjavo. Približno 10 minut.

sestavine

  • 4 skodelice svežega mleka
  • 1 skodelica koruznega zdroba
  • sol po želji
  • 6 jajc
  • 300 g ovčjega sira
  • 125 g kravjega masla
  • 100 g trdega sira