Paradižnikove palačinke s kus kusom
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova

Način priprave:
1. V posodi zmešamo paradižnikov sok, pretlačen paradižnik in mleko.
2. Premešamo in dodamo jajca.
3. Kratko premešamo z metlico ali mešalcem in vsujemo moko. Posolimo. Če namesto kupljenega
paradižnikovega soka uporabimo odcejene paradižnike, bomo morali dodati več
svežega mleka, saj bo zmes gostejša. Gostota zmesi mora biti kot za navadne palačinke.
4. Plitko ponev premažemo z mastjo in spečemo palačinke. Z mastjo občasno premazujemo ponev in
palačinke, ko jih obrnemo.
5. Kuk kus prelijemo z vročo jušno osnovo in pustimo 20 minut, da nabrekne.
6. Na oljčnem olju pražimo čebulo in česen, dokler ne pozlatita. Dodamo pinjole, da se malo
popražijo, dodamo med in zalijemo s kisom.
7. Čebulo dodamo kus kusu, začinimo s soljo, poprom in cimetom ter na koncu dodamo naribani sir.
8. Palačinke nadevamo in jih zložimo v trikotnike.
9. Utrdimo jih z listom pora, ki smo ga malo poparili v vreli vodi.
sestavine
- Za palačinke150 g paradižnikovega soka 1 žlica pretlačenega paradižnika 100 ml svežega mleka 2 jajci 100 g moke sol po želji svinjska mastZa nadev150 ml vroče piščančje jušne osnove 100 g kus kusa 60 g ovčjega sira 4 žlice pinjol 1 glavica čebule 1 stroka česna 2 žlici oljčnega olja 1 žlica belega balzamičnega kisa 2 žlički medu sol in poper po želji 2 ščepca cimeta
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo