Paradižnikove palačinke s kus kusom

Način priprave:

1. V posodi zmešamo paradižnikov sok, pretlačen paradižnik in mleko.

2. Premešamo in dodamo jajca.

3. Kratko premešamo z metlico ali mešalcem in vsujemo moko. Posolimo. Če namesto kupljenega

paradižnikovega soka uporabimo odcejene paradižnike, bomo morali dodati več

svežega mleka, saj bo zmes gostejša. Gostota zmesi mora biti kot za navadne palačinke.

4. Plitko ponev premažemo z mastjo in spečemo palačinke. Z mastjo občasno premazujemo ponev in

palačinke, ko jih obrnemo.

5. Kuk kus prelijemo z vročo jušno osnovo in pustimo 20 minut, da nabrekne.

6. Na oljčnem olju pražimo čebulo in česen, dokler ne pozlatita. Dodamo pinjole, da se malo

popražijo, dodamo med in zalijemo s kisom.

7. Čebulo dodamo kus kusu, začinimo s soljo, poprom in cimetom ter na koncu dodamo naribani sir.

8. Palačinke nadevamo in jih zložimo v trikotnike.

9. Utrdimo jih z listom pora, ki smo ga malo poparili v vreli vodi.

sestavine

  • Za palačinke150 g paradižnikovega soka 1 žlica pretlačenega paradižnika 100 ml svežega mleka 2 jajci 100 g moke sol po želji svinjska mastZa nadev150 ml vroče piščančje jušne osnove 100 g kus kusa 60 g ovčjega sira 4 žlice pinjol 1 glavica čebule 1 stroka česna 2 žlici oljčnega olja 1 žlica belega balzamičnega kisa 2 žlički medu sol in poper po želji 2 ščepca cimeta

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse