Paradižnikova rulada

Paradižnikova rulada

Opis

Priprava:

1. Pečico predhodno segrejemo na 200 stopinj.

2. Ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v sneg z mešalnikom.

3. Rumenjake zmešamo s paradižnikovim pirejem, dodamo moko, pecilni prašek in sol. Previdno dodamo beljake in mešamo z lopatko.

4. Testo položimo na sredino pekača, ki je prekrit s peki papirjem. Previdno razvaljamo testo v štirikotnik. Rdečo papriko potresemo po testu skozi sito, tako da nastane tanka plast. Pečemo 10 do 15 minut.

5. V posodo naribamo feta sir, dodamo kislo mleko, stisnemo česen in premešamo. Na koncu v nadev dodamo baziliko in pinjole, ki smo jih pred tem popekli v suhi ponvi.

6. Pečeno testo zvijemo v rulado s papirjem, da dobi pravo obliko. Nato jo odpremo. Nekaj češnjevih paradižnikov narežemo na pol. Testo premažemo z nadevom, nanj položimo polovico češnjevih paradižnikov in testo zvijemo. Ohladimo in postrežemo.

sestavine

Testo

  • 4 jajca
  • 2 žlici paradižnikovega pireja
  • 100 g moke
  • 0.5 ravne žličke pecilnega praška
  • rdeča paprika za posip
  • sol po želji

Nadev

  • 250 g feta sira
  • 2.5 žlici kislega mleka
  • 2 stroka česna
  • 3 vejice bazilike
  • 50 g pinjol
  • sol po želji
  • 5.5 češnjevih paradižnikov

Sorodni recepti