Paradižnikova rulada
Priprava:
1. Pečico predhodno segrejemo na 200 stopinj.
2. Ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v sneg z mešalnikom.
3. Rumenjake zmešamo s paradižnikovim pirejem, dodamo moko, pecilni prašek in sol. Previdno dodamo beljake in mešamo z lopatko.
4. Testo položimo na sredino pekača, ki je prekrit s peki papirjem. Previdno razvaljamo testo v štirikotnik. Rdečo papriko potresemo po testu skozi sito, tako da nastane tanka plast. Pečemo 10 do 15 minut.
5. V posodo naribamo feta sir, dodamo kislo mleko, stisnemo česen in premešamo. Na koncu v nadev dodamo baziliko in pinjole, ki smo jih pred tem popekli v suhi ponvi.
6. Pečeno testo zvijemo v rulado s papirjem, da dobi pravo obliko. Nato jo odpremo. Nekaj češnjevih paradižnikov narežemo na pol. Testo premažemo z nadevom, nanj položimo polovico češnjevih paradižnikov in testo zvijemo. Ohladimo in postrežemo.
sestavine
- Testo4 jajca 2 žlici paradižnikovega pireja 100 g moke 0.5 ravne žličke pecilnega praška rdeča paprika za posip sol po željiNadev250 g feta sira 2.5 žlici kislega mleka 2 stroka česna 3 vejice bazilike 50 g pinjol sol po želji 5.5 češnjevih paradižnikov
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Nenad Veljković
Sendvič s puranjim mesom in mariniranim sirom
Recepti Nenad Veljković
Zvitki s suhimi slivami in ementalcem
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Nenad Veljković
Tapenada z olivami in limono
Recepti Filipa Vacondeus
Toucinho-do-céu de Murça
Recepti Gordon Ramsay
Kruh s sodo
Recepti Rachel Khoo
Sladki kroketi s kozjim sirom
Recepti Nitina in Meerina grah "kachori"
Recepti Silvia Colloca
Krušni žepki s sirom in peperonato