Paradižnikova omaka

sestavine

  • -  paradižnik
  • -  čebula
  • -  korenje
  • -  gomolj zelene
  • -  oljčno olje
  • -  2 stroka česna
  • -  sveže začimbe: timijan, rožarin, peteršilj, bazilika
  • -  čili

Priprava

  • Paradižnike očistite.
  • Narežite jih na poljubne kose.
  • Pripravite 2 lonca.
  • Lonca segrejte.
  • Čebulo narežite.
  • V en lonec nalijte malo oljčnega olja in dodajte čebulo.
  • Korenje operite.
  • Korenje poljubno narežite.
  • Korenje dodajte k čebuli.
  • Korenje skupaj s čebulo popražite.
  • Očistite kos gomolja zelene, jo narežite in dodajte v lonec.
  • Pustite, da zelenjava karamelizira.
  • Olupite 2 stroka česna, ga nasekljajte in dodajte zelenjavi.
  • Start adding tomatoes to the sauce.
  • Nasekljajte začimbe: timijan, rožmarin, peteršilj in baziliko.
  • Začimbe dodajte zelenjavi.
  • Premešajte.
  • Na drobno nasekljajte feferon.
  • Dodajte ga k ostali zelenjavi v loncu in dobro premešajte.
  • Omaki kuhajte približno 3 ure, da se dobro zgostijo.
  • Po okusu solite.
  • V drug lonec naložite samo narezane paradižnike in jih prav tako kuhajte 3 ure.
  • Obe omaki ločeno pretlačite s paličnim mešalnikom.
  • Obe omaki ločeno spasirajte, da se znebite ostankov peš in olupkov.
  • Vsako omako vlijte nazaj v očiščen lonec, v katerem se je posamezna omaka kuhala in ju ponovno prevrite.
  • Vsako omako nalijte v sterilne kozarce.
  • Kozarce še vroče zapremo in tako zagotovimo, da se streilnost ohrani.

Sorodni recepti

Poglej vse