Paradižnikova omaka
Recept je iz: Primož Dolničar
Paradižnikova omaka
sestavine
- - paradižnik
- - čebula
- - korenje
- - gomolj zelene
- - oljčno olje
- - 2 stroka česna
- - sveže začimbe: timijan, rožarin, peteršilj, bazilika
- - čili
Priprava
- Paradižnike očistite.
- Narežite jih na poljubne kose.
- Pripravite 2 lonca.
- Lonca segrejte.
- Čebulo narežite.
- V en lonec nalijte malo oljčnega olja in dodajte čebulo.
- Korenje operite.
- Korenje poljubno narežite.
- Korenje dodajte k čebuli.
- Korenje skupaj s čebulo popražite.
- Očistite kos gomolja zelene, jo narežite in dodajte v lonec.
- Pustite, da zelenjava karamelizira.
- Olupite 2 stroka česna, ga nasekljajte in dodajte zelenjavi.
- Start adding tomatoes to the sauce.
- Nasekljajte začimbe: timijan, rožmarin, peteršilj in baziliko.
- Začimbe dodajte zelenjavi.
- Premešajte.
- Na drobno nasekljajte feferon.
- Dodajte ga k ostali zelenjavi v loncu in dobro premešajte.
- Omaki kuhajte približno 3 ure, da se dobro zgostijo.
- Po okusu solite.
- V drug lonec naložite samo narezane paradižnike in jih prav tako kuhajte 3 ure.
- Obe omaki ločeno pretlačite s paličnim mešalnikom.
- Obe omaki ločeno spasirajte, da se znebite ostankov peš in olupkov.
- Vsako omako vlijte nazaj v očiščen lonec, v katerem se je posamezna omaka kuhala in ju ponovno prevrite.
- Vsako omako nalijte v sterilne kozarce.
- Kozarce še vroče zapremo in tako zagotovimo, da se streilnost ohrani.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadia in Merijn
Pikalili
Recepti Jamie Oliver
Omaka "Gravy"
Recepti Annabel Langbein
Omaka iz korenja
Recepti Nenad Veljković
Omaka za žar
Recepti Sara Chafak
Kremasta čebulna omaka
Recepti Annabel Langbein
Preliv Annabele Langbeinon z indijskimi oreščki in gorčico
Recepti Annabel Langbein
Zlata marmelada Annabel Langbein
Recepti Michela Chiappa
Zelena omaka s peteršiljem in česnom
Recepti Annabel Langbein
Holandska omaka s pehtranom na način Annabel Langbein
Recepti Adrian Richardson
Krema iz pokrovač, gob in tofuja