Paradižnikova juha z morskimi sadeži

Klobaso chorizo pečemo v veliki ponvi na srednjem ognju, dokler kocke ne postanejo hrustljave. Klobaso vzamemo iz ponve s penovko, jo damo na krožnik in postavimo na stran. V ponvi bi moralo ostati veliko maščobe od klobase, toda če je maščobe premalo, dodajte malo olja ogrščice. Dodamo čebulo, komarček in zeleno ter pražimo približno deset minut. Zelenjava se mora zmehčati. Dodamo paradižnik, paradižnikov koncentrat, lovorov list, česen, čili in belo vino. Na srednjem ognju kuhamo približno petnajst minut. Omaka se mora zgostiti. Vlijemo ribjo osnovo in dodamo na dvocentimeterske kocke narezan krompir. Kuhamo približno petnajst minut oziroma dokler se krompir ne skuha. Začinimo z morsko soljo in mletim črnim poprom.

Dodamo klapavice in kuhamo tri minute, dokler se ne odprejo. Nato dodamo velike kozice in kuhamo še dve do tri  minute, dokler morski sadeži niso skuhani. Zavržemo vse klapavice, ki se med kuhanjem niso odprle.

Jed postrežemo v globokih segretih skledah z malo nasekljanega peteršilja. Dodamo tudi hrustljav kruh za pomakanje.

Klobaso chorizo pečemo v veliki ponvi na srednjem ognju, dokler kocke ne postanejo hrustljave. Klobaso vzamemo iz ponve s penovko, jo damo na krožnik in postavimo na stran. V ponvi bi moralo ostati veliko maščobe od klobase, toda če je maščobe premalo, dodajte malo olja ogrščice. Dodamo čebulo, komarček in zeleno ter pražimo približno deset minut. Zelenjava se mora zmehčati. Dodamo paradižnik, paradižnikov koncentrat, lovorov list, česen, čili in belo vino. Na srednjem ognju kuhamo približno petnajst minut. Omaka se mora zgostiti. Vlijemo ribjo osnovo in dodamo dvocentimeterske kocke narezan krompir. Kuhamo približno petnajst minut oziroma dokler se krompir ne skuha. Začinimo z morsko soljo in mletim črnim poprom.

Dodamo klapavice in kuhamo tri minute, dokler se ne odprejo. Nato dodamo velike kozice in kuhamo še dve do tri  minute, dokler morski sadeži niso skuhani. Zavržemo vse klapavice, ki se med kuhanjem niso odprle.

Jed postrežemo v globokih segretih skledah z malo nasekljanega peteršilja. Dodamo tudi hrustljav kruh za pomakanje

sestavine

  • Sestavine150 g kock klobase chorizo 1 čebula drobno nasekljana 1 komarček 2 stebla zelene očiščena in narezana 2 400 gramska konzerva paradižnikovih koščkov 3 žlice paradižnikovega koncentrata 1 lovorov list 3 stroki česna 1 majhen rdeč čili drobno nasekljan 125 ml belega vina 1 l ribje osnove 3 krompirji morska sol in mleti črni poper 12 očiščenih klapavic 16 velikih kozic 1 pest grobo nasekljanega peteršilja

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse