Paradižnikova brusketa
Recept je iz: Justine Schofield
Ta recept ne zahteva veliko tehnične spretnosti, zvezda pa so čudovite, sveže lokalne sestavine.
sestavine
- 4 rezine kakovostnega kruha z drožmi
- 1 razpolovljen strok česna
- 2 veliki zreli volovski srci, narezani na srednje velike kose
- 4 natrgani bazilikini listi
- nekaj vinskega ali balzamičnega kisa
- 1½ žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- sol in poper
Priprava
- Št. porcij: 4
- 1. Paradižnike, baziliko, kis, oljčno olje ter sol in poper dajte v skledo ter nežno premešajte. Pustite stati, da se okusi med pripravo kruha premešajo.
- 2. Na močnem ognju segrejte ponev in kruhke pecite na vsaki strani kakšno minuto oziroma dokler se na njih ne poznajo sledi žara.
- 3. Odstranite z žara in po kruhkih rahlo podrgnite česen, nato pa z žličko nakapajte nekaj olja in paradižnikovega soka, da se vpijeta v kruh. Obložite s paradižniki in takoj postrezite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Justine Schofield
Pečen jajčevec s pršutom in lešniki
Recepti Justine Schofield
Dušen volovski rep
Recepti Justine Schofield
Cvetača s sojino-čilijevo omako
Recepti Justine Schofield
Pita s karameliziranimi bučkami in slanino
Recepti Justine Schofield
Pečena hobotnica s koriandrom
Recepti Justine Schofield
Krompirjevi kroketi v koruznem čipsu
Recepti Justine Schofield
Hrustljave tortilje z začimbami
Recepti Justine Schofield
Jagnjetina z rezanci in kuminom
Recepti Justine Schofield
Pita iz flambiranih jabolk in sliv
Recepti Justine Schofield
Sveži široki rezanci z rakovico