Ta recept ne zahteva veliko tehnične spretnosti, zvezda pa so čudovite, sveže lokalne sestavine.

sestavine

  • 4 rezine kakovostnega kruha z drožmi
  • 1 razpolovljen strok česna
  • 2 veliki zreli volovski srci, narezani na srednje velike kose
  • 4 natrgani bazilikini listi
  • nekaj vinskega ali balzamičnega kisa
  • 1½ žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol in poper

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • 1. Paradižnike, baziliko, kis, oljčno olje ter sol in poper dajte v skledo ter nežno premešajte. Pustite stati, da se okusi med pripravo kruha premešajo.
  • 2. Na močnem ognju segrejte ponev in kruhke pecite na vsaki strani kakšno minuto oziroma dokler se na njih ne poznajo sledi žara.
  • 3. Odstranite z žara in po kruhkih rahlo podrgnite česen, nato pa z žličko nakapajte nekaj olja in paradižnikovega soka, da se vpijeta v kruh. Obložite s paradižniki in takoj postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse