Opis

Paradižniki s kurkumo in jogurtom

Priprava

  1. Olupimo čebulo in jo na grobo sesekljamo, nato jo nad srednjim ognjem počasi pražimo na arašidovem olju. Olupimo česen, ga na tanko narežemo, nato pa ga dodamo čebuli.
  2. Drobno narežemo čili in ga skupaj s semeni dodamo čebuli. Vmešamo gorčična semena, kurkumo in kuminova semena ter še naprej kuhamo. Olupimo ingver in ga narežemo na trakce v velikosti vžigalic. Dodamo jih v ponev in na kratko popečemo, nato pa dodamo paradižnik iz pločevinke, 400 ml vode in nekaj mletega popra in soli. Povečamo ogenj in zavremo, nato dodamo cele paradižnike.
  3. Ogenj zmanjšamo in pokrito nežno vremo 25 do 30 minut. Med kuhanjem paradižnike enkrat ali dvakrat obrnemo. Zmehčati se morajo, vendar ne smejo razpasti. Dodamo še nekaj vode, če se mešanica prehitro zgosti.
  4. Paradižnik potisnemo na eno stran in vmešamo jogurt. Pustimo, da se omaka dobro segreje, nežno mešamo in pazimo, da ne zavre. Postrežemo z rižem ali toplim kruhom naan.

sestavine

  • 2 srednje veliki čebuli
  • 3 čajne žličke arašidovega olja
  • 4 stroki česna
  • 1 pekoč rdeči čili
  • 1 čajna žlička gorčičnih semen
  • 2 čajni žlički mlete kurkume
  • 2 čajni žlički kuminovih semen
  • 1 kos ingverja v dolžini palca
  • 400 g narezanega paradižnika iz pločevinke
  • 8–12 večjih paradižnikov
  • 100 g polnomastnega jogurta

Sorodni recepti