Opis

Priprava:

Odrežemo "pokrov" oziroma zgornji del paradižnikov. Izdolbemo jih z žlico.

Očiščene paradižnike rahlo posolimo. Obrnemo jih navzdol (na papirnatih brisačkam ali rešetki) in jih pustimo, da se odcejajo 30 minut.

Zmešamo skuto, jajca, slane inčune, kapre in drobtine. Dobro premešamo s silikonsko lopatko.

Zmes premestimo v dresirno vrečko in paradižnike previdno nadevamo.

Nadevane paradižnike pečemo 15 do18 minut v pečici, ki smo jo predhodno segreli na 200ºC.

Pred serviranjem narežemo par slanih inčunov, jih položimo na vrh in paradižnik zapremo s "pokrovom", torej zgornjim delom paradižnika.

sestavine

Sestavine

  • 4 srednje veliki paradižniki
  • 400 g ovčje skute
  • 50 g krušne drobtine
  • 2 jajci
  • 50 g slani inčuni
  • 50 g kapre
  • sol/poper
  • muškatni orešček
  • oljčno olje

Sorodni recepti