Paprike s piščancem in indijskimi oreški v voku

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • 400 g piščančjih prsi
  • 150 g bukovih ostrigarjev ali gob šitaki
  • 1 glava čebule
  • 1 rumena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 glava kitajskega zelja
  • sončnično olje
  • 75 g pečenih neslanih indijskih oreškov
  • ZA MARINADO:
  • 1 strok česna
  • 8 žlic sojine omake
  • 8 žlic belega vinskega kisa
  • 1 žlica sambala
  • 8 žlic kečapa
  • ZA SAMBAL:
  • 10 rdečih pekočih paprik
  • 1 glava čebule - šalotka ali navadna čebula
  • 3 stroki česna
  • 0.5 žličke soli
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 paradižnik

Priprava

  • 1. Za sambal narežemo pekoče paprike. Uporabite semena ali pa ne, odvisno, kako pekoče hočete, da je. Čebulo in česen na drobno narežemo. Narežemo majhen paradižnik in mu odstranimo semena. Narezane pekoče paprike in čebulo damo v mešalnik. Dodamo sol, sladkor, narezan paradižnik in zmeljemo. Zmes pet minut pražimo v ponvi. Nato jo damo v steriliziran lonček. Če ni steriliziran, lahko sambal hranimo v hladilniku teden dni.
  • 2. Pripravimo marinado za meso iz drobno nasekljanega česna, sojine omake, kečapa, kisa in 1 do 3 žlice sambala. Dobro premešamo in vanjo damo piščančje meso, narezano na koščke /prsi morajo biti brez kože/. Meso pustimo v marinadi najmanj 15 minut, lahko pa tudi čez noč.
  • 3. Narežemo čebulo, papriko, gobe in zelje na trakce. Segrejemo vok.
  • 4. V vok damo malo olja in najprej nekaj minut pečemo koščke piščanca, nato pa jih vzamemo ven. Shranimo preostanek marinade.
  • 5. Gobe pečemo dve minuti. Dodamo čebulo in papriko ter pečemo pet minut. Nato damo piščančje meso nazaj, dodamo zelje in dve žlici marinade v vok. Pečemo še pet minut na rahlem ognju.
  • 6. Na koncu posujemo s pečenimi neslanimi indijskimi oreški.

Sorodni recepti

Poglej vse