Sorodna oddaja:Nina Babić: Moja francoska pekarnaOglejte si jo: Sobota 16 November ob 21:00 | Sobota 16 November ob 21:30

Opis

Panakota z drobljencem in marakujino kremo

Priprava

  1. Želatini v skledi dodajte 3 žlice hladne vode in jo pustite stati vsaj10 min.
  2. V kozici segrejte smetano in sladkor, občasno premešajte, da se ne prižge. Zavrite in takoj umaknite z ognja. Dodajte vaniljev ekstrakt in nabreklo želatino in mešajte, da se stopi.
  3. Zmes razdelite v kozarce, v vsakega okoli 125 g. Postavite jih na pladenj in nesite v hladilnik, da se dobro ohladijo.
  4. Za drobljenec pečico segrejte na 160 C. Na pekač položite papir za peko. Maslo narežite na kockice. V skledo mešalnika dajte maslo, sladkor, moko, mandljevo moko, kokos in cimet. Mešajte na srednji hitrosti, dokler ne dobite grudic (4-5 mm), približno 2 min.
  5. Razporedite po pekaču in pecite 20-25 minut, občasno premešajte, dokler ne postane hrustljav in zlate barve. Drobljenec dobro ohladite.
  6. Za marakujino kremo želatini dodajte 3 žlice vode in pustite, da zavre. V skledo mešalnika dajte sladkor in omehčano maslo. Penasto stepite. Dodajte jajca, eno za drugim, in mešajte, da zmes posvetli. Potem dodajte marakujin pire in mešajte, da se vse poveže.
  7. Prestavite v manjši lonec in kuhajte na nizki temperaturi, da se maslo stopi, potem pa povišajte temperaturo in segrejte ter ves čas mešajte. Kuhajte par minut, da se krema zgosti. Umaknite z ognja in dodajte nabreklo želatino.
  8. Drobljenec nadrobite čez kozarce s panakoto. Za okras nabrizgajte marakujino kremo.

* Pecite v pečici brez konvekcije

sestavine

  • 1 l sladke smetane (35 % maščobe)
  • 28 g sladkorja
  • 1/2 žličke vaniljevega ekstrakta
  • 8 g želatine (1 vrečkica)

Za drobljenec z mandlji in kokosom:

  • 60 g masla
  • 88 g sladkorja demerara
  • 70 g moke
  • 20 g mandljeve moke
  • 50 g kokosove moke
  • ½ žličke mletega cimeta

Za marakujino kremo:

  • 220 g sladkorja
  • 110 g masla na sobni temperaturi
  • 4 velika jajca
  • 125 g marakujinega pireja
  • 4 g želatine

Sorodni recepti