Panakota s sivko in medom

Panakota s sivko in medom

Opis

Priprava:

1. Osmukamo cvetove s sivkinih vejic in jih damo v kozico s smetano in medom. Postavimo na srednji ogenj. Tik preden tekočina zavre, kozico odstavimo z ognja in pustimo zmes stati deset minut.

2. Želatino damo v hladno vodo za tri minute.

3. Ponovno segrejemo kremasto zmes in ji dodamo želatino. Mešamo, dokler se ne želatina stopi. Precedimo in razdelimo v štiri servirne kozarce ali skledice. Postavimo jih v hladilnik za tri do štiri ure.

4. Postrežemo s svežimi malinami ali poširano breskvijo.

sestavine

Sestavine

  • 10 vejic sivke (2 žlički poganjkov
  • če smo jih že osmukali z vejice)
  • 300 ml polnomastne smetane
  • 40 g medu
  • 1 listič želatine
  • sveže maline ali poširana breskev za postrežbo

Sorodni recepti