Opis

Priprava:

 

1.    Kumaro olupimo in narežemo. Damo jo v skledo in potresemo z žlico soli. Pustimo 40 minut.

2.    V zelo majhni ponvi stopimo maslo skupaj s stroki česna in lovorovimi listi. Pustimo na nizkem ognju, dokler nisi stroki česna rjavi in mehki

3.    Dve žlici masla vzamemo česnu in ga dodamo semenom kumina, vse skupaj dodamo čebuli in popru v zrnju. Čebulo pražimo približno 12 minut, dokler ni povsem mehka.

4.    Dolijemo vermut in ga, če je mogoče, prižgemo. Nato reduciramo, dokler skoraj povsem ne izhlapi.

5.    Dodamo kari in na ognju mešamo približno dve minuti.

6.    Iz masla odstranimo česen in ga dodamo čebuli.

7.    V ločeni ponvi pražimo artičoke na dveh žlicah oljčnega olja, dokler ne porjavijo in so ob robovih hrustljave.

8.    Artičoke dodamo česnu in čebuli skupaj z malo limonovega soka. Limonov sok ne sme preglasiti drugih okusov. 

sestavine

  • 0.5 velike kumare
  • olupljene in narezane na majhne kocke
  • 2 žlici grobe morske soli
  • 175 g masla
  • 2 glavici česna
  • celi olupljeni stroki
  • 5 lovorovi listi
  • 2 žlici strtih semen kumina
  • 1 velika čebula
  • 1 žlica zrna popra
  • 50 ml vermuta
  • 1 ščepec žafranovih niti
  • 2 žlički karija
  • 280 g vloženih artičok v kisu ali olju
  • 2 žlici sončničnega olja
  • limonov sok
  • 2 žlici koriandrovih semen
  • vejica rožmarina
  • sol in poper
  • limona
  • naribana lupina
  • 4 120g filetov palamide

Sorodni recepti