Palačinke z guaccamolejem in dimljenim lososom

Palačinke z guaccamolejem in dimljenim lososom

Opis

Priprava

V večjo posodo ubijemo jajca in jih stepemo. Dodamo maslo, ki smo ga stopili na sobni temperaturi in mleko. Dodamo še sol in stepemo. Mešamo in medtem dodajamo moko. Zmes postavimo v hladilnik, da počiva (10 do 15 minut).

 

V drugo posodo dodamo kremni sir in labneh ter premešamo. Kisle kumarice narežemo na drobne kocke in jih dodamo siru. Dodamo oljčno olje in popramo.

 

Odstranimo koščico iz avokada, ga olupimo in narežemo na drobne koščke. Rdečo čebulo olupimo in jo drobno nasekljamo. Vse nasekljane sestavine še enkrat sesekljamo z nožem, dokler ne dobimo drobnih koščkov, ki jih damo v posodo v sirom. Drobnjak drobno nasekljamo in ga dodamo zmesi. Dodamo balzamični kis, kis granatnega jabolka, vinski kis in oljčno olje. Solimo in popramo ter vse dobro premešamo.

 

Testo za palačinke, ki je počivalo v hladilniku, vzamemo ven. Vzamemo teflonsko ponev ali ponev za palačinke, jo damo na ogenj in namastimo z oljčnim oljem. Z zajemalko vlivamo testo v ponev in spečemo palačinke. Pečene palačinke položimo na ravno površino in jih premažemo z mešanico kremnega sira. Na to namažemo sloj guaccamoleja in na vrh položimo rezine dimljenega lososa. Palačinke s plastično folijo zvijemo v obliko rulade. Pazimo, da jih zvijemo trdno. Postopek ponovimo za vse palačinke.

 

Folije ne odstranimo, ko palačinke režemo na rezine. Lažje jo je odstraniti, ko so palačinke narezane. Narezane palačinke položimo na krožnik in postrežemo. Če hočete, jih lahko okrasite s preostalim guaccamolejem in svežimi listi bazilike.

sestavine

Sestavine

  • 8 rezin dimljenega lososa
  • oljčno olje

Za testo za palačinke

  • 3 jajca
  • 1 žlica masla
  • stopljenega na sobni temperaturi
  • 2 kozarca mleka
  • sol
  • 1 kozarec moke

Za mešanico s kremnim sirom

  • 3 žlice kremnega sira
  • 2 žlici arabskega jogurta labneha
  • 2 kisli kumarci
  • oljčno olje
  • poper

Za guaccamole

  • 1 avokado
  • 1 glavica rdeče čebule
  • 6 stebelc drobnjaka
  • 4 žlice balzamičnega kisa
  • 2 žlici kisa granatnega jabolka
  • 1 žlica vinskega kisa
  • 1 žlica oljčnega olja

Sorodni recepti