Palačinke s karamelizirano banano

Palačinke s karamelizirano banano

Opis

Priprava:

Za testo za palačinke damo vse suhe sestavine v veliko skledo. Dodamo mleko in jajca. Mešamo nežno, nato pa dodamo tekoče sestavine suhim in mešamo, dokler ne dobimo goste tekočine. Postavimo jo v hladilnik.

Za banane damo maslo in zlati sirup v majhno kozico, nato pa počakamo, da mešanica zavre. Zmanjšamo ogenj in pustimo, da mešanica vre približno tri minute. Omaka se mora zgostiti. Kozico odstavimo z ognja.

Banane potresemo z malo sladkorja. Kos masla stopimo v veliki ponvi na srednjem ognju. Dodamo rezine banane in jih popečemo z vseh strani, dokler se ne obarvajo zlato. Prelijemo jih z omako iz masla in zlatega sirupa. Nežno premešamo. Postavimo na stran. Palačinke spečemo tako, da ponev premažemo z malo stopljenega masla in vlijemo polno zajemalko testa. Vsaka palačinka naj bo široka 10 cm.

Palačinko pečemo, dokler ne opazimo mehurčkov in vidimo, da so robovi suhi. Nato jo obrnemo in pečemo še približno minuto, dokler se ne obarva zlatorjavo.

Postrežemo takoj na toplih krožnikih s karameliziranimi bananami in omako. Potresemo s popraženimi lešniki.


Priprava:

Za testo za palačinke damo vse suhe sestavine v veliko skledo. Dodamo mleko in jajca. Mešamo nežno, nato pa dodamo tekoče sestavine suhim in mešamo, dokler ne dobimo goste tekočine. Postavimo jo v hladilnik.

Za banane damo maslo in zlati sirup v majhno kozico, nato pa počakamo, da mešanica zavre. Zmanjšamo ogenj in pustimo, da mešanica vre približno tri minute. Omaka se mora zgostiti. Kozico odstavimo z ognja.

Banane potresemo z malo sladkorja. Kos masla stopimo v veliki ponvi na srednjem ognju. Dodamo rezine banane in jih popečemo z vseh strani, dokler se ne obarvajo zlato. Prelijemo jih z omako iz masla in zlatega sirupa. Nežno premešamo. Postavimo na stran. Palačinke spečemo tako, da ponev premažemo z malo stopljenega masla in vlijemo polno zajemalko testa. Vsaka palačinka naj bo široka 10 cm.

Palačinko pečemo, dokler ne opazimo mehurčkov in vidimo, da so robovi suhi. Nato jo obrnemo in pečemo še približno minuto, dokler se ne obarva zlatorjavo.

Postrežemo takoj na toplih krožnikih s karameliziranimi bananami in omako. Potresemo s popraženimi lešniki.

sestavine

Sestavine

  • 200 g navadne moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 ščepec morske soli
  • 0.5 žličke mletega cimeta
  • 220 ml mleka
  • 2 veliki jajci
  • 50 g praženih lešnikov
  • stopljeno maslo

Karamelizirane banane:

  • 75 g masla
  • 100 g zlatega sirupa
  • 8 mini banan
  • prerezanih po dolžini
  • 1 žlica sladkorja v prahu

Sorodni recepti