Palačinke s karamelizirano banano
Recept je iz: Donal Skehan
Priprava:
Za testo za palačinke damo vse suhe sestavine v veliko skledo. Dodamo mleko in jajca. Mešamo nežno, nato pa dodamo tekoče sestavine suhim in mešamo, dokler ne dobimo goste tekočine. Postavimo jo v hladilnik.
Za banane damo maslo in zlati sirup v majhno kozico, nato pa počakamo, da mešanica zavre. Zmanjšamo ogenj in pustimo, da mešanica vre približno tri minute. Omaka se mora zgostiti. Kozico odstavimo z ognja.
Banane potresemo z malo sladkorja. Kos masla stopimo v veliki ponvi na srednjem ognju. Dodamo rezine banane in jih popečemo z vseh strani, dokler se ne obarvajo zlato. Prelijemo jih z omako iz masla in zlatega sirupa. Nežno premešamo. Postavimo na stran. Palačinke spečemo tako, da ponev premažemo z malo stopljenega masla in vlijemo polno zajemalko testa. Vsaka palačinka naj bo široka 10 cm.
Palačinko pečemo, dokler ne opazimo mehurčkov in vidimo, da so robovi suhi. Nato jo obrnemo in pečemo še približno minuto, dokler se ne obarva zlatorjavo.
Postrežemo takoj na toplih krožnikih s karameliziranimi bananami in omako. Potresemo s popraženimi lešniki.
Priprava:
Za testo za palačinke damo vse suhe sestavine v veliko skledo. Dodamo mleko in jajca. Mešamo nežno, nato pa dodamo tekoče sestavine suhim in mešamo, dokler ne dobimo goste tekočine. Postavimo jo v hladilnik.
Za banane damo maslo in zlati sirup v majhno kozico, nato pa počakamo, da mešanica zavre. Zmanjšamo ogenj in pustimo, da mešanica vre približno tri minute. Omaka se mora zgostiti. Kozico odstavimo z ognja.
Banane potresemo z malo sladkorja. Kos masla stopimo v veliki ponvi na srednjem ognju. Dodamo rezine banane in jih popečemo z vseh strani, dokler se ne obarvajo zlato. Prelijemo jih z omako iz masla in zlatega sirupa. Nežno premešamo. Postavimo na stran. Palačinke spečemo tako, da ponev premažemo z malo stopljenega masla in vlijemo polno zajemalko testa. Vsaka palačinka naj bo široka 10 cm.
Palačinko pečemo, dokler ne opazimo mehurčkov in vidimo, da so robovi suhi. Nato jo obrnemo in pečemo še približno minuto, dokler se ne obarva zlatorjavo.
Postrežemo takoj na toplih krožnikih s karameliziranimi bananami in omako. Potresemo s popraženimi lešniki.
sestavine
- Sestavine200 g navadne moke 2 žlički pecilnega praška 1 ščepec morske soli 0.5 žličke mletega cimeta 220 ml mleka 2 veliki jajci 50 g praženih lešnikov stopljeno masloKaramelizirane banane:75 g masla 100 g zlatega sirupa 8 mini banan prerezanih po dolžini 1 žlica sladkorja v prahu
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Valentine Warner
Sendvič z ostrigami
Recepti Nathan Outlaw
Omleta z mesom rakovice
Recepti Nathan Outlaw
Palačinke s sladko koruzo, šunko in medom
Recepti Nathan Outlaw
Jetrca na opečencu
Recepti Nenad Veljković
Jajčevec z marinirano ribo
Recepti Nenad Veljković
Rulada s špinačo in jajci
Recepti Nenad Veljković
Mini pice s tortiljo
Recepti Gordon Ramsay
Pikantni čatni
Recepti Filipa Vacondeus
“Fava-Rica”
Recepti Gordon Ramsay
Kiš s porom in panceto