PALAČINKE S ČOKOLADNIM PRELIVOM

PALAČINKE S ČOKOLADNIM PRELIVOM

Opis

PALAČINKE S ČOKOLADNIM PRELIVOM

Priprava

  1. Za palačinke v posodi zmešajte 150 g moke, 30 g sladkorja, 2 g soli, 8 g pecilnega praška, 1 g sode bikarbone in lupinico ene limone. Med neprestanim mešanjem dodajte 230 g polmastnega mleka.
  2. Dodajte dve jajci in 40 g neslanega masla ter dobro premešajte. Dajte v hladilnik za vsaj dve uri.
  3. V ponvi specite manjše porcije mase na maslu.
  4. Za čokoladni preliv pristavite na ogenj kozico s 150 g polmastnega mleka in 100 g smetane s 35 % maščobe. To maso prelijte v 200 g stopljene temne čokolade (s 55 % kakava) in zmešajte s paličnim mešalnikom.

sestavine

Za maso palačink

  • 150 g moke
  • 8 g pecilnega praška
  • 1 g sode bikarbone
  • 2 g fino mlete soli
  • 30 g sladkorja
  • Lupinica ene limone
  • 230 g polmastnega mleka
  • 2 mali jajci
  • 40 g stopljenega neslanega masla
  • Maslo za namastitev ponve
  • Sveže maline po potrebi

 

Za čokoladni preliv

  • 150 polmastnega mleka
  • 100 g smetane s 35 % maščobe
  • 200 g temnih čokoladnih ostružkov

Sorodni recepti