ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Palačinke iz ovsenih kosmičev z malinami in medom

Ocena 0/5

V majhni posodi nad srednjim ognjem segrejemo maline in med. Pogosto premešamo, dokler se maline ne odtajajo. To nam vzame približno tri minute. Posodo odstavimo z ognja. Ovsene kosmiče in sol damo v mešalnik ali multupraktik. Meljemo, dokler mešanica ne postane podobna moki, vendar ne zmeljemo preveč drobno. Mlete kosmiče s soljo stresemo v skledo in primešamo pecilni prašek ter cimet.

V visoki merilni posodi z metlico zmešamo mleko, jajca in vaniljo. Mokro mešanico dodamo suhi in premešamo. Če se testo preveč zgosti, dodamo še malo mleka. Tega testa ne pustimo počivati, saj se sicer preveč zgosti. Polovico žličke olja zlijemo v ponev z neoprijemljivim premazom. S pomočjo papirnate brisače olje razmažemo po vsej površini. Ponev damo na srednji ogenj in ko se segreje, vanjo vlijemo primerno količino testa. Na vsaki strani jih pečemo dve minuti. Na splošno velja, da palačinko obrnemo, ko se spodaj začnejo delati mehurčki, vendar je pri tej vrsti palačink bolje, če jih po dveh minutah rahlo privzdignemo z lopatko in preverimo, ali so dovolj pečene, da jih obrnemo. Kot vedno velja, da palačink med peko ne pritiskamo na ponev in ne obrnemo jih več kot enkrat. Pečene palačinke pokrijemo s kuhinjsko krpo, da ostanejo tople, medtem ko pečemo druge. Pečene takoj postrežemo. Ovseni kosmiči vpijejo tekočino in če bi palačinke pustili predolgo, bi se izsušile. Prelijemo jih s toplim medom in malinami.

Za otroke:
da
Za vegetarijance:
da
Iz oddaje:
Recept: Nigella Lawson