Špageti v omaki iz pečenih paprik

Način priprave:

      1.   Špagete skuhamo "al dente" v soljeni vodi. Odcedimo jih, vendar shranimo del vode, v kateri so se kuhali. Špagete pustimo v vodi, medtem ko pripravimo omako.

      2.   Za omako lahko uporabimo vložene pečene paprike ali sveže pečene. Pretlačimo jih in damo v skledo z malce olja, da se zgostijo. Dodamo tudi rdečo papriko.

      3.   V drugi ponvi na majhnem ognju popražimo česen in čebulo. Dodamo nasekljano kitajsko zelje. Malce pozneje dodamo še rumeno papriko, nasekljano na kocke. Posolimo in popramo.

      4.   Zelenjavo damo v posodo s paprikami in premešamo. Pustimo, da omaka zavre. Potem dodamo špagete in počasi mešamo, dokler se ne primejo omake.

5.    V voku z malce olja zapečemo paradižnik. Pripravljeni so, ko se skrčijo.

6.   Špagete postrežemo z nekaj paradižniki na vrhu.

sestavine

  • 450 g pečenih paprik sol in črni poper 1 glavica kitajskega zelja riževo olje 1 čebula 1 rumena paprika 300 g špagetov iz integralne moke 1 žlička rdeče paprike 1 strok česna 500 g paradižnikov

Priprava