Priprava:

1. Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. Odrežemo zgornji del piščančjih beder in odstranimo kosti. Meso narežemo na 3 do 4 cm velike kose.

2. Piščančjo kocko stopimo v topli vodi ali pa skuhamo osnovo s kostmi bedrc.

3. Kose piščanca in kocke slanine popečemo v globoki ponvi, v katero damo 3 do 4 žlice oljčnega olja. Meso popečemo z obeh strani, dokler ne pozlati. Dodamo nasekljano čebulo in česen ter popražimo. Nato dodamo grah, papriko, ki smo jo narezali na kocke, in olupljen paradižnik.

4. Po 2 do 3 minutah dodamo riž in mešamo, da se popeče. Dodamo žafran, ki smo ga raztopili v topli osnovi. Prelijemo z osnovo in pokrijemo. Ko zavre, solimo in popramo ter pomešamo.

5. Kuhamo, dokler se riž ne zmehča in dodamo še malo osnove, če je potrebno. Zadnjih 10 minut kuhanja dodamo očiščene školjke in škampe. Ko tekočina izpari, je paella pripravljena.

6. Preden postrežemo, potresemo s peteršiljem.

sestavine

  • Sestavine150 g riža 250 g piščančjih beder 4 koščke slanine 100 g školjk 100 g škampov 100 g graha 500 ml piščančje osnove 1 žlica oljčnega olja 1 čebula 1 paradižnik 1 strok česna 1 zelena paprika žafran sol in poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse