Ovseni piškoti s cimetom in javorjevim sirupom

Ovseni piškoti s cimetom in javorjevim sirupom

Opis

Priprava:

   1.  Pečico segrejemo na 180 °C.

   2.  Maslo in javorov sirup damo v ponev, ki je na srednjem ognju. Mešamo, dokler se maslo ne stopi. Nato ponev postavimo na stran in počakamo, da sem malce ohladi.

   3.  V skledo damo moko in sodo bikarbono, nato vmešamo sladkor, cimet in ovseno kašo. Jajce pomešamo z maslom in javorovim sirupom, nato pa zmes pomešamo s suhimi sestavinami, da dobimo mehko lepljivo testo.

   4.  Zmes z dvema žličkama damo na pekač, prekrit s peki papirjem. Iz testa oblikujemo kroglice, ki so tako velike kot oreh. V pekaču mora biti med kroglicami vsaj 2,5 cm prostora. V pečici jih pečemo približno 15 minut, dokler niso suhi na dotik. Ko piškote vzamemo iz pečice, jih pustimo v pekaču še nekaj minut, nato pa jih postavimo na rešetke, da se ohladijo.

sestavine

Sestavine

  • 100 g masla
  • 100 ml javorjevega sirupa
  • 125 g moke
  • 1/4 žličke mletega cimeta
  • 150 g ovsene kaše
  • 1 jajce

Sorodni recepti