Opis

Priprava:

Odprte ostrige razporedimo po pladnju. Združimo vse sestavine za klasično koktajl omako in dobro premešamo. Združimo vse sestavine za Sarino omako za ostrige in dobro premešamo. Omako za ostrige lahko pokapamo po ostrigah ali pa jo postrežemo ločeno.

sestavine

Sestavine

  • 12 odprtih ostrig

Klasična koktajl omaka

  • 4 žlice paradižnikov v kosih
  • 2 žlici paradižnikovega pireja
  • 2 žlici hrena
  • 1 žlica medu
  • 2 žlici limoninega soka
  • ščepec soli
  • ščepec sveže mletega črnega popra

Sarina omaka za ostrige

  • 4 žlice balzamičnega kisa
  • 1 žlica črnega popra
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlica šalotk
  • 1 žlica rožmarina
  • 0.5 žlica timijana
  • 1 žlica medu
  • ščepec soli

Sorodni recepti