Opis

Ondeh ondeh

Priprava

Čas počivanja 15 minut

  1. Sladki krompir in sladkor dajte v posodo ter prilijte toliko vode, da pokrije sestavine. Kuhajte na srednjem ognju, dokler sladki krompir ne priplava na površino vode in je zelo mehak. Odcedite in shranite 200 ml vode od kuhanja. Sladki krompir pretlačite do gladkega.
  2. V večjo skledo dajte riževo moko in vmešajte pire krompir. Med mešanjem počasi dodajajte shranjeno vodo od kuhanja in pandanov sok (dodajte malo več ali manj, odvisno od barve, ki jo želite) ter premešajte, da se dobro poveže. Zmes gnetite, dokler ne nastane gladko testo. Pustite počivati ​​10 minut.
  3. Zmes razvaljajte v približno 2 cm široke kroglice in jih položite na pladenj in močno potresite z navadno moko. Dlani in prste potresite z navadno moko, da se preprečite lepljenje, nato pa delajte eno za drugim, sploščite kroglice med dlanmi in ustvarite vdolbino. Na sredino položite 1 čajno žličko sesekljane gula melake, nato pa okrog nje dvignite stranice testa in oblikujte kroglico. Ko so kroglice napolnjene, jih skuhajte čim prej.
  4. Delajte v serijah po 3-5 kroglic, kroglice spustite v veliko posodo z vrelo vodo in kuhajte, dokler ne priplavajo na površje, odcedite in povaljajte v posušenem kokosu.

Opomba

  • Za kuhanje kokosa na pari zmešajte kokos v posodi z ½ žličke soli in 2 lista pandana, nato pa kuhajte na pari, ovito z muslinom, 10 minut.
  • Ondeh ondeh je najbolje jesti pri sobni temperaturi, saj bo sladkorni nadev ostal tekoč.

sestavine

  • 150 g belega sladkega krompirja, olupljenega in narezanega
  • 1 žlička sladkorja
  • 300 g lepljive riževe moke
  • 5 žlic pandanovega soka (približno 8-10 stisnjenih listov)
  • 200 g navadne moke, za posipanje
  • 200 g gula melake (palmov sladkor), sesekljane
  • ½ skodelice posušenega kokosa, kuhanega na pari

Sorodni recepti