ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Čokoladni nugat

Ocena 0/5

Navodila:

Za uspeh tega recepta potrebujete močan stoječi mešalnik (kuhinjski robot) in termometer. Pražite mandlje pri 160 °C 15 minut ali dokler ne dosežete svetle zlatorjave barve. Dodajte k pistacijam in hranite na toplem. Obložite pekač s  papirjem za peko. Zmešajte koruzni škrob in sladkor v prahu in potresite majhno količino po peki papirju (to mešanico boste uporabili tudi kasneje v receptu).

 

Segrejte sladkor (A), glukozo in vodo skupaj v ponvi. Ko mešanica sladkorja doseže 110 °C, v posodo stoječega mešalnika zlijte beljak in dodajte vinski kamen ter začnite s stepanjem. Dodajajte sladkor v prahu (B). Med postavite v ponev in ga zavrite; ko doseže 130 °C, ga dodajte v stepene beljake, pri tem pa se izognite metlici mešalnika. Takoj ko mešanica sladkornega sirupa doseže 170 °C, jo dodajte v meringo. Spet bodite previdni, da sirupa ne zlijete na metlico, ko ga prelivate v posodo mešalnika. Ustavite mešalnik in zamenjajte metlico z lopatico. Odstranite nugat iz metlice tako, da zmočite roke in postrgate nugat z metlice. Ko mešate, segrevajte posodo s sušilcem za lase ali s plinskim gorilnikom, ki ga nenehno premikajte, da ne zažgete vsebine. Preizkušajte mešanico v hladni vodi, dokler ne doseže čvrste, vendar rahlo prožne teksture. Temno čokolado nadrobite na drobne koščke in dodajte v nugat, sledijo topli oreščki in sadje. Z mešanjem nehamo takoj, ko so sestavine združijo.

 

Odstranite nugat iz mešalnika in ga pretresite v pripravljen pekač. Površino posujte s prej pripravljeno mešanico za posip ter poravnajte vrh nugata. Pustite  pri sobni temperaturi, dokler se ne ohladi. Razrežite na posamezne kvadratke z nazobčanim nožem. Shranjujte v nepredušno zaprti posodi.

Za otroke:
da
Za vegetarijance:
da
Iz oddaje: