Ohrovt z brusnicami Annabel Langbein

Ohrovt z brusnicami Annabel Langbein

Opis

V veliki ponvi segrejemo olje. Na njem pražimo šalotko ali čebulo in česen, dokler se ne zmehčata (okrog dve minuti). Ohrovtu odrežemo peclje in ga damo v ponev skupaj s pomarančno lupinico in vodo. Kuhamo dve do tri minute, nato dodamo pomarančni sok, kis in brusnice. Kuhamo, dokler tekočina skoraj ne povre (nadaljnje dve minuti). Solimo, popramo, potresemo z mandlji in postrežemo.

 

Recept je iz nove serije Annabel Langbein: Okusno in naravno vse leto. Več receptov Annabel Langbein najdete na: annabel-langbein.com

sestavine

Sestavine

  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 majhni čebuli
  • 1 strok česna
  • narezanega
  • 30 listov ohrovta
  • 60 ml vode
  • 0.5 pomaranče - lupinica
  • 60 ml pomarančnega soka
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 0.25 skodelice suhih brusnic
  • morska sol in mleti črni poper
  • 0.25 skodelice olupljenih mandljev

Sorodni recepti