Odlični čokoladni piškoti

Odlični čokoladni piškoti

Opis

Postopek

Pečico segrejte na 180 °C. Zmešajte moko, sol, pecilni prašek in pecilno sodo ter mešanico dajte na stran.

V skledi električnega mešalnika približno 4 minute na srednji hitrosti z lopatico mešajte maslo, rjavi sladkor in granulirani sladkor, da dobite svetlo in penasto maso. Jajci vmešajte eno po eno in dodajte vanilijo. Nato z majhno hitrostjo vmešajte mešanico z moko. Dodajte čokoladne koščke in mešajte, dokler niso enakomerno razporejeni. Testo lahko po želji čez noč ohladite v hladilniku.

S 5-centimetrsko žlico za serviranje sladoleda dajte testo v pekač, obložen s peki papirjem. Pecite do zlate barve približno 15 do 17 minut.  Počakamo 5 minut, da se malo ohladijo, nato jih prenesemo na žičnato stojalo, kjer se popolnoma ohladijo.

Postopek

Pečico segrejte na 180 °C . Zmešajte moko, sol, pecilni prašek in pecilno sodo ter mešanico dajte na stran.

V skledi električnega mešalnika približno 4 minute na srednji hitrosti z lopatico mešajte maslo, rjavi sladkor in granulirani sladkor, da dobite svetlo in penasto maso. Jajci vmešajte eno po eno in dodajte vanilijo. Nato z majhno hitrostjo vmešajte mešanico z moko. Dodajte čokoladne koščke in mešajte, dokler niso enakomerno razporejeni. Testo lahko po želji čez noč ohladite v hladilniku.

S 5-centimetrsko žlico za serviranje sladoleda dajte testo v pekač, obložen s peki papirjem. Pecite do zlate barve približno 15 do 17 minut.  Počakamo 5 minut, da se malo ohladijo, nato jih prenesemo na žičnato stojalo, kjer se popolnoma ohladijo.

sestavine

Sestavine

  • 2.75 skodelice nebeljene večnamenske moke
  • 1.25 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička pecilne sode
  • 1.25 skodelice nesoljenega masla na sobni temperaturi
  • 1.25 skodelice rjavega sladkorja
  • 0.75 skodelice granuliranega sladkorja
  • 2 veliki jajci
  • sobna temperatura
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 4.5 skodelice polsladkih čokoladnih koščkov