Ocvrti njoki s pestom
Recept je iz: Lorraine Pascale

Odlična kombinacija sestavin za vaše brbončice je na tem mestu!
sestavine
- Za pesto:
- 25 g parmezana
- 1 strok česna
- 60 g bazilike
- 50 ml oljčnega olja
- 50 g pečenih pinjol
- Za njoke:
- 100 g parmezana
- 1 pest svežega timijana
- 350 g maskarponeja
- 300 g moke
- 2 jajci
- oljčno olje
- 50 g masla
- Za postrežbo:
- 70 g rukole
- 25 g pečenih pinjol
- 1 limona
- sol
- poper
Priprava
- Za pesto drobno narežemo parmezan in damo v multipraktik. Dodamo liste bazilike, strok česna in pinjole. Vse prelijemo z oljčnim oljem in zmeljemo.
- Za njoke v skledi drobno naribamo parmezan. Dodamo maskarpone, moko, timijan in jajca. Posolimo, popopramo in premešamo. Ko dobimo kepo, testo položimo na pomokan pult in dobro zamesimo. Znova naredimo kepo in jo razdelimo na 3 enake dele.
- Vsak kos testa oblikujemo v valj. Moko potresemo pod in na testo. Z rokami povaljamo v dolg valj, približno 60 cm. Narežemo ga na enake kose po 2 cm. Njoke pustimo počivati minuto ali dve.
- V dve ponvi vlijemo oljčno olje in dodamo kocko masla ter segrejemo. Njoke razporedimo v ponvi in pečemo na vsaki strani po 4 minute.
- Ocvrte njoke damo v skledo. Dodamo 2 do 3 žlice pesta in premešamo. Dodamo liste rukole, posolimo in dodamo malo limonovega soka. Premešamo. Med postrežbo vsako porcijo njokov potresemo s pinjolami.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Kasia Vermaire
Kitajski rezanci z omako tahini in ocvrtimi jajci
Recepti Michela Chiappa
Sveže žafranove testenine s školjkami in kozicami
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Donal Skehan
Testenine s kozicami in pil pilom
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Donal Skehan
Testenine z grahom
Recepti Donal Skehan
Testenine z mesnimi kroglicami
Recepti Mark Moriarty
Testenine z belim svinjskim ragujem
Recepti Antonio in Gennaro
Bucatini all'Amatriciana – Testenine s čilijem, slanino in paradižnikovo omako
Recepti Antonio in Gennaro
Testenine „svileni robčki“ s pestom