Ocvrti njoki s pestom

Odlična kombinacija sestavin za vaše brbončice je na tem mestu!

sestavine

  • Za pesto:
  • 25 g parmezana
  • 1 strok česna
  • 60 g bazilike
  • 50 ml oljčnega olja
  • 50 g pečenih pinjol
  • Za njoke:
  • 100 g parmezana
  • 1 pest svežega timijana
  • 350 g maskarponeja
  • 300 g moke
  • 2 jajci
  • oljčno olje
  • 50 g masla
  • Za postrežbo:
  • 70 g rukole
  • 25 g pečenih pinjol
  • 1 limona
  • sol
  • poper

Priprava

  • Za pesto drobno narežemo parmezan in damo v multipraktik. Dodamo liste bazilike, strok česna in pinjole. Vse prelijemo z oljčnim oljem in zmeljemo.
  • Za njoke v skledi drobno naribamo parmezan. Dodamo maskarpone, moko, timijan in jajca. Posolimo, popopramo in premešamo. Ko dobimo kepo, testo položimo na pomokan pult in dobro zamesimo. Znova naredimo kepo in jo razdelimo na 3 enake dele. 
  • Vsak kos testa oblikujemo v valj. Moko potresemo pod in na testo. Z rokami povaljamo v dolg valj, približno 60 cm. Narežemo ga na enake kose po 2 cm. Njoke pustimo počivati minuto ali dve.
  • V dve ponvi vlijemo oljčno olje in dodamo kocko masla ter segrejemo. Njoke razporedimo v ponvi in pečemo na vsaki strani po 4 minute.
  • Ocvrte njoke damo v skledo. Dodamo 2 do 3 žlice pesta in premešamo. Dodamo liste rukole, posolimo in dodamo malo limonovega soka. Premešamo. Med postrežbo vsako porcijo njokov potresemo s pinjolami.

Sorodni recepti

Poglej vse