OCVRTE SARDELE Z MILERAMOM IN KOPROM
Recept je iz: David Skoko
Priprava:
Sardele najprej očistimo, odstranimo jim glavo in drobovino. Potem jih filiramo tako, da zarežemo zgoraj in potegnemo navzdol. Odpremo jih kot knjigo. Kosti ohranimo.
V namizni mešalnik damo baziliko, oluščene mandlje, česen. Solimo in popramo ter dodamo oljčno olje.
Odprte fileje sardel nadevamo s pol žličke pesta in jih pokrijemo z drugim filejem. Ponovimo z vsemi.
Segrejemo olje.
Jajca stepemo in posolimo. Sardele najprej povaljamo v moki, sledijo jajca in drobtine. Spet ponovimo z jajci in drobtinami, da dobimo dvojno skorjico.
Sardele do zlatega ocvremo v segretem olju. Odstranimo jih in jih položimo na rešetko.
Kosti rahlo posolimo in jih povaljamo v ostri moki. Presejemo jih in cvremo v olju, dokler ne izhlapi vsa tekočina.
V skledico za kosti damo par papirnatih brisačk, ki bodo vpile preostanek maščobe.
V skledico damo malo milerama. Dodamo nasekljan drobnjak. Sardele položimo na krožnik in okrasimo z nekaj listki bazilike. Dodamo še kosti, na katere damo preostanek pesta. Postrežemo z rezino limone.
sestavine
- Sestavine
- 800 g sveže sardele
- 250 g mileram
- 100 g sveža bazilika
- 1 šopek svežega drobnjaka
- 100 g mandljev
- 3 stroki česna
- 250 g krušne drobtine
- 3 jajca
- 200 g ostra moka
- sol/poper
- oljčno olje
- olje za cvrtje
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Maksut Aşkar
Solata iz čičerike
Recepti Gabriele Sponza
Pečene velike pokrovače