OCVRTE SARDELE Z MILERAMOM IN KOPROM

Priprava:

Sardele najprej očistimo, odstranimo jim glavo in drobovino. Potem jih filiramo tako, da zarežemo zgoraj in potegnemo navzdol. Odpremo jih kot knjigo. Kosti ohranimo.

V namizni mešalnik damo baziliko, oluščene mandlje, česen. Solimo in popramo ter dodamo oljčno olje.

Odprte fileje sardel nadevamo s pol žličke pesta in jih pokrijemo z drugim filejem.  Ponovimo z vsemi.

Segrejemo olje.

Jajca stepemo in posolimo. Sardele najprej povaljamo v moki, sledijo jajca in drobtine. Spet ponovimo z jajci in drobtinami, da dobimo dvojno skorjico.

Sardele do zlatega ocvremo v segretem olju. Odstranimo jih in jih položimo na rešetko.

Kosti rahlo posolimo in jih povaljamo v ostri moki. Presejemo jih in cvremo v olju, dokler ne izhlapi vsa tekočina.

V skledico za kosti damo par papirnatih brisačk, ki bodo vpile preostanek maščobe.

V skledico damo malo milerama. Dodamo nasekljan drobnjak. Sardele položimo na krožnik in okrasimo z nekaj listki bazilike. Dodamo še kosti, na katere damo preostanek pesta. Postrežemo z rezino limone.

 

sestavine

  • Sestavine
  • 800 g sveže sardele
  • 250 g mileram
  • 100 g sveža bazilika
  • 1 šopek svežega drobnjaka
  • 100 g mandljev
  • 3 stroki česna
  • 250 g krušne drobtine
  • 3 jajca
  • 200 g ostra moka
  • sol/poper
  • oljčno olje
  • olje za cvrtje

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse