Opis

Začimbe nasekljamo in če hočete, marinado pripravite že dan prej.

Pripravimo česnovo majonezo. V posodo ubijemo jajci. Umešamo dijonsko gorčico, limonin sok in sesekljan česen. Olje v tankem curku vlivamo v posodo in pri tem ves čas mešamo z metlico. Začinimo s soljo in poprom. Postavimo v hladilnik, da se marinira.

Lonec postavimo na ogenj in zavremo piščančjo osnovo, ki smo ji dodali sol in timijan. Ko osnova zavre, piščančja bedra previdno položimo v lonec. Izlijemo toliko tekočine, da so bedra še vedno prekrita. Piščanca kuhamo približno 10 do 15 minut, dokler ni kuhan. Piščančja bedra vzamemo ven, da se ohladijo.

V posodo ubijemo jajce in ga stepemo, v drugi posodi pa zmešamo pšenično moko in sodo bikarbono. Piščančja bedra povaljamo v moki, nato v jajcih in na koncu še enkrat v moki. Olje za cvrtje segrejemo na 160 °C. Bedra cvremo približno 8 do 10 minut, dokler niso povsem pečena. Vzamemo jih iz olja in položimo na suh papir. Še malo jih posolimo. Postrežemo s česnovo majonezo.


Začimbe nasekljamo in če hočete, marinado pripravite že dan prej.

Pripravimo česnovo majonezo. V posodo ubijemo jajci. Umešamo dijonsko gorčico, limonin sok in sesekljan česen. Olje v tankem curku vlivamo v posodo in pri tem ves čas mešamo z metlico. Začinimo s soljo in poprom. Postavimo v hladilnik, da se marinira.

Lonec postavimo na ogenj in zavremo piščančjo osnovo, ki smo ji dodali sol in timijan. Ko osnova zavre, piščančja bedra previdno položimo v lonec. Izlijemo toliko tekočine, da so bedra še vedno prekrita. Piščanca kuhamo približno 10 do 15 minut, dokler ni kuhan. Piščančja bedra vzamemo ven, da se ohladijo.

V posodo ubijemo jajce in ga stepemo, v drugi posodi pa zmešamo pšenično moko in sodo bikarbono. Piščančja bedra povaljamo v moki, nato v jajcih in na koncu še enkrat v moki. Olje za cvrtje segrejemo na 160 °C. Bedra cvremo približno 8 do 10 minut, dokler niso povsem pečena. Vzamemo jih iz olja in položimo na suh papir. Še malo jih posolimo. Postrežemo s česnovo majonezo.

sestavine

Ocvrta piščančja bedra:

  • 12 kosov piščančjih beder
  • 3 l piščančje osnove
  • 8 vejic timijana

Za cvrtje:

  • 4 jajca
  • 1 kg pšenične moke
  • 1 žlica sode bikarbone

Marinada:

  • 1 dl omake teriyaki
  • 1 rdeč čili
  • 1 kos limonske trave
  • 5 strokov česna
  • 2 limeti
  • lupinici
  • sol in poper

Česnova majoneza:

  • 2 jajci
  • 0.5 l olja
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 1 limona - sok
  • 2 stroka česna
  • sol in poper