Ocvrt halumi
Recept je iz: Nadiya Hussain
Povabite prijatelje, znance, sodelavce ali kogarkoli želite in pripravite izvrstno jed za vaše goste po receptu ene in edine chefinje Nadiye.
sestavine
- 2 x 250-gramska kosa sira halumi, ki ju narežete na 12 palčk
- 75 g navadne moke
- 2 žlički paprike v prahu
- 3 žličke česna v prahu
- 1 stepeno jajce proste reje
- 1,5 litra olja za cvrtje
- sol
- ZA DEKORACIJO:
- 75 ml kisle smetane
- velik ščep grobo mlete soli
- 1 žlička začimbne mešanice za’atar
- velika pest grobo nasekljane sveže mete
- 1 žlička čilija v kosmičih
- 20 g semen granatnega jabolka
Priprava
- 1. Pečico segrejte na 170 stopinj/150 stopinj z ventilacijo/ plin 3,5.
- 2. Sir osušite s kuhinjsko krpo ali papirnato brisačo.
- 3. Moko, papriko v prahu, česen v prahu in nekaj soli zmešajte na krožniku. Stepeno jajce dajte v nizko skledo. Pripravite pekač, ki bo dovolj velik za vse sirove palčke. Palčke najprej pomočite v jajce, nato v moko, potem pa jih razporedite po pekaču. Pazite, da bodo enakomerno prekrite. Vsako pomokano palčko še enkrat potopite v moko.
- 4. V globoko kozico dajte olje in jo pristavite na visoko temperaturo. Če imate termometer, lahko za počasno nežno cvrtje temperaturo olja nastavite na 150 stopinj. Če ga nimate, lahko temperaturo olja preizkusite tako, da vanj spustite drobtino. Če ta plava, je olje pripravljeno. (POZOR: Vroče olje je lahko nevarno. Bodite previdni.)
- 5. Zmanjšajte temperaturo in v kozico dodajte nekaj palčk – ne preveč, saj mora biti prostora dovolj, da jih lahko premikamo. Če bo kozica prenatrpana, se bo olje preveč ohladilo. Palčke se bodo cvrle okoli dve do tri minute: zunanjost naj bo globoko zlatorjava. S penovko palčke odstranite in jih razporedite po pekaču. Pekač postavite v pečico, da bo sir ostal topel, njegova zunanjost pa hrustljava. Ocvrite še preostale palčke in jih sproti shranjujte v pečico, da bodo ostale tople.
- 6. Ko boste postregli, palčke rahlo prelijte s kislo smetano, posolite, potresite z mešanico za’atar, z meto in čilijem ter dodajte semena granatnega jabolka.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Luca Ciano
Njoki iz bazilike in rikote z rakovico & guancialejem
Recepti Luca Ciano
Njoki z gorgonzolo, slanino in žafranom
Recepti Luca Ciano
Ocvrti njoki z dimljenim sirom scamorza
Recepti Nadiya Hussain
Tabule z granatnim jabolkom in peteršiljem
Recepti Nadiya Hussain
Jagnječja rebrca
Recepti Nadiya Hussain
Solata z brstičnim ohrovtom
Recepti Nadiya Hussain
Rulada z eklerji
Recepti Nadiya Hussain
Pašteta iz dimljene skuše v paljenem testu z ananasovim čatnijem
Recepti Nadiya Hussain
Etonska zmešnjava
Recepti Nadiya Hussain
Burger s tandoori polenovko